Skip to content
Supporters tijdens WK Hamburg

Terugblik op 2018: nu al een historisch jaar voor stichting BEN!

Stichting BEN heeft als doel de beeldvorming rondom gehandicaptensport en rolstoelbasketbal in het bijzonder te verbeteren. Dit realiseren wij door activiteiten te organiseren waarbij iedereen kan ervaren en zien wat het effect is van gehandicaptensport en rolstoelbasketbal op de maatschappij. En wat hebben we veel georganiseerd in 2018! Op een van de laatste dagen van het jaar kijken we daarom met plezier en gepaste trots terug.

Framed Festival op Papendal met rolstoelbasketbal als side-event

Tijdens hét festivalweekend opPapendal kon je als festivalbezoeker komen kijken bij een rolstoelbasketbaltoernooi door Team NL. De beste rolstoelbasketballers, waaronder Bo Lisa Kramer, Jelmer van Brunschot en Gijs Even namen het in diverse 3×3 toernooien tegen elkaar op. Er werden weer verschillende clinics rolstoelbasketbal georganiseerd met vrije deelname voor de bezoekers van het festival.

Framed Festival Papendal

Tweede editie All Star Gala

Op het ‘All Star Gala Hoofddorp 2018’ zijn de beste spelers, speelsters, coach en scheidsrechter uit het Nederlandse rolstoelbasketbal van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet. Tijdens het event kon men een training van het Nederlands mannenteam bijwonen, deelnemen aan een clinic rolstoelbasketbal en hebben de teams uit de eredivisie een afsluitend toernooi gespeeld. Mariska Beijer was de social reporter van BEN en heeft iedereen die niet aanwezig kon zijn toch op de hoogte gehouden via Facebook en Instagram.

All Star Gala Hoofddorp 2018Live sinds eind juli: online platform voor sporters en supporters

We zijn er al helemaal aan gewend, maar in 2018 ging ook de nieuwe website live. Ook online brengt stichting BEN werelden bij elkaar door dit platform.

Dutch Battle in Nieuwegein

Je kunt het niet gemist hebben! Van 1-5 augustus ging het niet alleen los in Nieuwegein, ook online hebben wij iedereen op de hoogte gehouden van dit spannende toernooi. De laatste voorbereiding voor het WK en daar lieten de Nederlandse dames al zien er helemaal klaar voor te zijn. Via deze weg willen wij nogmaals de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens dit toernooi, toppers!

Dutch Battle 2018

WK Hamburg met supportersreis

Na lang uitkijken was het eind augustus eindelijk zover: met een bus vol oranje supporters gingen wij op weg naar Hamburg om daar de Nederlandse teams te supporten. Wat was het een feestje om de dames de finale en dus het wereldkampioenschap te mogen zien winnen. Wij krijgen er spontaan weer oranjekoorts van. Nog even terugkijken? Deze media hebben er aandacht aan geschonken.

Supportersreis WKBEN haalt EK vrouwen naar Nederland

Met het WK nog volop in ons geheugen hebben wij in stilte een nieuwe mijlpaal voor Nederland voorbereiden: Nederland neemt organisatie EK rolstoelbasketbal vrouwen op zich. Meer over deze mijlpaal voor 2019 lees je hier.

Opening webshop

Onze nieuwe webshop is geopend op 31 oktober en producten worden hier verkocht tegen een zeer lage prijs. Dit kan BEN enkel doen doordat het een stichting is, maar zoals iedere stichting kunnen wij ook niet zonder steun van buitenaf. BEN is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen om de ambities te kunnen realiseren en rolstoelbasketbal als meest vanzelfsprekende gehandicaptensport van Nederland te maken. Zullen we er eens over in gesprek gaan?

Opening kantoor: “voor rolstoelbasketbal moet je in Nieuwegein zijn”

Aldus het AD, vanaf november hebben wij op een centrale plek in Nederland een kantoor met showroom, pasruimte voor het aanmeten van rolstoelen en kunnen wij in het sportcomplex Merwestein de instuif organiseren waar wij al zo lang over dromen. Hier volgt begin 2019 meer informatie over. Wil je dit niet missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rolstoelbasketbal ervaren door te doen

Ook in 2018 heeft BEN weer vele clinics mogen verzorgen. Met grote regelmaat delen wij online de ervaringen van deelnemers, zoals deze recente clinic voor ProRail. Met de cursus rolstoelvaardigheid geven wij de cursisten zelfvertrouwen. In 2018 hebben wij dit onder andere in Breda gedaan en in 2019 staat een reeks gepland in Arnhem.
Sporters steunen is een doel van BEN en ook dit hebben wij in 2018 actief gedaan. Zie de teller op onze website voor de actuele status. Nu zijn wij vast nog iets vergeten te vermelden, maar deze samenvatting geeft ons weer voldoende energie om ook van 2019 een historisch jaar te maken voor de gehandicaptensport. Tot in het nieuwe jaar![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53