Skip to content

Zitloze Werkdag 2024

 

De Zitloze Werkdag keert dit jaar terug op vrijdag 5 juli in de Galgenwaard Utrecht. Het is alweer de vierde editie en wij gaan groots uitpakken om zoveel mogelijk bedrijven te inspireren en in beweging te krijgen. Dit jaar voor het eerst met een rolstoelbasketbal bedrijventoernooi onder leiding van TeamNL rolstoelbasketballers op weg naar de Paralympische Spelen in Parijs! Beleef en leer over gezond zitten van de beste rolstoelbasketballers van Nederland. Jij kan er met je team bij zijn! 

Nederlanders zijn Europees Kampioen zitten en COVID-19 heeft dit alleen maar versterkt. Nooit zaten we meer dan nu. Door het thuiswerken werden onze werelden kleiner, onze meetings langer en onze dagelijkse stappen minder. Wij hoeven niet meer uit te leggen dat te veel en slecht zitten ongezond is. Het vergroot de kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en klachten aan spieren, pezen en gewrichten.

Veel valt te leren uit de Paralympische sport

De Nederlandse rolstoelbasketballers moeten veel zitten, waardoor zij op een bewuste manier omgaan met voeding en bewegen. Zij weten hoe je fit kan blijven, wat een goede zithouding is en helpen het Nederlandse bedrijfsleven.

Het is NU tijd om medewerkers te vitaliseren. Ben je op zoek naar inspiratie voor hoe je jouw medewerkers/collega’s weer in beweging krijgt? Wil je leren van de TeamNL rolstoelbasketballers die tot zitten zijn veroordeeld? Dit is het moment!

Zitloze Werkdag

Samen met de beste rolstoelbasketballers van Nederland word je meegenomen hoe het komt dat de Paralympiërs vitaal zijn, ondanks dat ze dag zittend doorbrengen. Dit jaar voor het eerst een compleet fysiek programma – met bedrijventoernooi onder begeleiding van TeamNL – EN online programma met seminar.

Programma Utrecht

Kosten per team: €1250,- **
5 – 10 deelnemers per team

Programma Online

Naast het fysieke programma in Utrecht bieden wij een online programma aan. Twee jaar geleden gingen 150 bedrijven en ruim 250 particulieren je voor en deden digitaal mee om aandacht te vragen voor gezond zitten. Gedurende de dag zullen wij oefenen delen voor inspiratie om actief te werken. 

Kosten per seminarlink: €75,- 

Waar wordt het inschrijfgeld voor gebruikt?

Stichting BEN zal het inschrijfgeld gebruiken voor het stimuleren van het rolstoelbasketbal. Eén van de hoogtepunten is Wintercamp Experience, waarbij jonge rolstoelbasketballers van over de hele wereld naar Nederland komen om te trainen onder topcoaches en wereldklasse spelers. 

Daarnaast ondersteunt Stichting BEN de nationale selecties die nu aan het trainen zijn voor Parijs. Het heren- en damesteam zullen ook aanwezig op de Zitloze Werkdag! 

** Wij zijn een erkend ANBI en CBF doel, dit betekent dat stichting BEN voldoet aan strenge eisen. Hierdoor is het mogelijk om het donaties (gedeeltelijk) van de inkomstenbelasting af te trekken. Lees meer via deze link 

Video afspelen

FAQ – Frequently Asked Questions

Met hoeveel teamleden kunnen we ons inschrijven?
Bedrijven kunnen zich inschrijven met 1 of meerdere teams, per team 5 tot 10 deelnemers. Heb je minder dan 5 deelnemers? Dan kunnen we je samenvoegen met ander team(s)!

Is er een maximaal aantal teams dat we mogen inschrijven?
Er zit geen maximum aan,  echter vol = vol! Er kunnen 24 teams meedoen aan het bedrijventoernooi. 

Hoe is de bereikbaarheid?
Kom je met de auto? Je kunt parkeren bij Q-Park Galgenwaard Kom je met het OV? Er is een tram- en bushalte vlakbij het sportcentrum, 12 minuten reistijd vanaf Utrecht Centraal Station. 

Tot wanneer kan ik mijn team inschrijven? 
Inschrijven voor bedrijventoernooi is mogelijk tot 20 juni. Voor het online programma kan tot 3 juli ingeschreven worden. 

Moet ik mij inschrijven?

Je kan zonder inschrijving meedoen aan de online challenge, waar je jezelf en je team uitdaagt om 25% staand te gaan werken. Wil je het hele programma meekrijgen? Dan kan je voor het fysieke of online programma kiezen. 

Wat kost het?

Het fysieke programma met spreker, demo en bedrijventoernooi kost €1250 per team. Het online programma met seminar kost €75 per seminarlink. De online challenge kan iedereen gratis meedoen!