Skip to content

Sitness

Vitaliteit wordt een steeds belangrijkere factor in het (bedrijfs)leven. Door het thuiswerken zitten we meer dan anders, dat heeft negatieve effecten op de gezondheid. Met ons project Sitness wat gedraaid wordt door de rolstoelbasketballers van Team NL in samenwerking met wetenschappers haal je bijzondere professionaliteit in huis, want wie kan jouw personeel beter helpen met zitten dan mensen veroordeeld zijn tot zitten? 

Sitness

De rolstoelbasketballers van Team NL en de wetenschappers van Sitness bieden samen workshops op het gebied van mentaliteit, gezond zitten en voeding. De drie vitaliteits aspecten waar zij zelf dagelijks ook mee bezig zijn. De workshops zijn samengevat in drie pakketten. Kijk hier of er voor jou wat bij zit!

Sitness pakketten

Het streven van ons Sitness project is om heel Nederland gezond te laten zitten. Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag. Maar: een uur op je kont, is vijf minuten eerder dood. Heftig? Het is de harde waarheid. Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Sitness is de oplossing. 

Paralympische sporters zijn het voorbeeld van mensen die veel zitten maar toch gezond zijn. De rolstoelbasketballers van Team NL gaan (thuis-)werkend Nederland daarbij helpen middels workshops. Dit kan op het gebied van zitten, voeding en mentaliteit. 

Daarnaast nemen de sporters u mee in hun ‘Road to Parijs 2024’ en komen de inkomsten van het project geheel ten goede aan de gehandicaptensport . 

Vragen? Neem contact op via info@sitness.nl

Vitaliteit pakket aanvragen

BEN jij geïnteresseerd in Sitness op jouw werkplek? Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund