Skip to content
Rolstoelvaardigheid cursus

Cursus rolstoelvaardigheid geeft zelfvertrouwen!

Toine Klerks is naast directeur van stichting BEN ook actief als trainer van o.a. rolstoelvaardigheid. Op zaterdag 3 november gaf hij de laatste training in Breda. Vanuit Breda Actief en Uniek Sporten werd hier een reeks zaterdagen hard getraind om de rolstoel beter onder de knie te krijgen. De cursisten hebben er veel meer geleerd dan alleen rolstoelvaardigheid en wij gingen met drie van hen in gesprek. Laurena, Ireen en Jeanne over de cursus:

Wat heeft deze rolstoelvaardigheid cursus voor jou betekent?

Laurena: Ik heb echt een stuk meer zelfvertrouwen, veel geleerd en ben veel zelfverzekerder geworden in de stoel.

Ireen: In eerste instantie was de cursus voor mij een enorme drempel, omdat ik in het dagelijkse leven niet in een rolstoel zit. Ik was vooral bezig met wat mijn omgeving ervan zou vinden, of het niet te overdreven was. Ik heb een slechte balans en twee slecht belastbare voeten door 2 herseninfarcten, neuropathie en een chronische hielspoor en dus is voor mij een bal- of racketsport bijna niet meer mogelijk. Ik heb toch de stap gezet en daar ben ik zo blij mee. Ik weet nu dat het helemaal niet overdreven is. Dat gevoel hebben Toine en de andere deelnemers bij mij weggenomen. Ze hebben me echt duidelijk gemaakt dat het een juiste keuze kan zijn om een rolstoelsport te beoefenen. Ik vertel er in mijn omgeving nu ook gewoon over en de reacties zijn tot nu toe positief. Het heeft me enorm geholpen de keus te maken verder te gaan met rolstoelsport.

Jeanne: Ik voel me nu meer zeker bij mijn dagelijkse routine en speciale verrichtingen. Mijn echtgenoot was bij alle trainingen waardoor hij mij nu beter kan invoelen en helpen indien nodig en dat is fijn.

Zou je deze cursus aanbevelen bij vrienden of bekenden?

Daarop antwoorden de dames unaniem: zeker weten! En Ireen gaat er zelfs over schrijven in haar blog.

En hoe is Toine als trainer?

Ook daarop antwoorden Laurena, Ireen en Jeanne ongeveer hetzelfde; Toine is super! Vol humor, praktisch, niet te flauw en hij voelt zowel de groep als het individu goed aan. Hij zorgt er voor dat je elke keer net iets meer durft en probeert. De groep is dankzij Toine zijn begeleiding erg hecht geworden.

Ireen van der Voort

Ireen wil nog wel iets kwijt over het werk van stichting BEN: Het is super dat de stichting op zo’n positieve manier bezig is met de beeldvorming rondom gehandicaptensport. Dit doen zij op zoveel verschillende manieren en je voelt in de teksten op de website ook de drive en het enthousiasme. Dat werkt aanstekelijk!

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53