Drempel verlagen om te gaan sporten

Voordat je gaat sporten bij een vereniging is het wel fijn als je je vertrouwd en comfortabel voelt in je ADL-rolstoel. Niets is beter om dat te oefenen dan in een veilige omgeving, in een groep met andere rolstoelgebruikers!

‘Uiteindelijk leren de deelnemers het meeste van elkaar, en niet per se van mij‘, aldus Toine Klerks, die als instructeur de cursus rolstoelvaardigheid leidt. Toine speelt van kleins af aan al in rolstoelen en kan naar eigen zeggen beter rolstoel rijden dan zwemmen. Bij de rolstoelvaardigheidscursus leren de deelnemers vertrouwen te krijgen in de rolstoelen, door het leren rijden met verschillende technieken, oefenen van drempels nemen, leren balanceren en valtraining te doen.

Naast de vaardigheidstraining is er iedere cursusochtend een trainer van een sportclub uit de omgeving die een clinic aanbiedt in de rolstoelsport die zij beoefenen. Als BEN zijn we natuurlijk een groot voorstander van rolstoelbasketbal, maar die sport is niet voor iedere cursist geschikt. Daarom komt er ook volleybal, badminton, tennis, rolstoeldansen en zelfs boogschieten voorbij.

Cursus rolstoelvaardigheden

BEN jij geïnteresseerd in een cursus rolstoelvaardigheden? Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

2000
Mensen laten ervaren
0
Sporters ondersteund