Skip to content

Cursus

Drempel verlagen om te gaan sporten: Voordat je gaat sporten bij een vereniging is het wel fijn als je je vertrouwd en comfortabel voelt in je ADL-rolstoel. Niets is beter om dat te oefenen dan in een veilige omgeving, in een groep met andere rolstoelgebruikers!


 

Jouw budget, onze prijs

BEN is zich heel erg bewust van de noodzaak van deze cursus rolstoelvaardigheid. Door rolstoelvaardigheden training aan te bieden tegen een lage prijs gaan wij verantwoord om met het budget van de deelnemer, oftewel het geld van de maatschappij. Hiermee ondersteunen wij gehandicapten en verlagen wij de drempel om te gaan sporten, bij voorkeur rolstoelbasketbal.

Leer van elkaar

‘Uiteindelijk leren de deelnemers het meeste van elkaar, en niet per se van mij‘, aldus Toine Klerks, die als instructeur de cursus rolstoelvaardigheid leidt. Toine speelt van kleins af aan al in rolstoelen en kan naar eigen zeggen beter rolstoel rijden dan zwemmen. Bij de rolstoelvaardigheidscursus leren de deelnemers vertrouwen te krijgen in de rolstoelen, door het leren rijden met verschillende technieken, oefenen van drempels nemen, leren balanceren en valtraining te doen.
Cursus-Breda

Rolstoelsport in de buurt

Naast de vaardigheidstraining is er iedere cursusochtend een trainer van een sportclub uit de omgeving die een clinic aanbiedt in de rolstoelsport die zij beoefenen. Als BEN zijn we natuurlijk een groot voorstander van rolstoelbasketbal, maar die sport is niet voor iedere cursist geschikt. Daarom komt er ook volleybal, badminton, tennis, rolstoeldansen en zelfs boogschieten voorbij.

Ervaringen

Drie deelnemers van een cursus in Breda waren zo enthousiast dat zij deel hebben genomen aan een interview. Lees hier waarom je bij deze cursus niet alleen rolstoelvaardigheden traint, maar ook een zelfvertrouwen boost krijgt.

Cursus rolstoelvaardigheden

BEN jij geïnteresseerd in een cursus rolstoelvaardigheden? Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund