Skip to content

De helden

Stichting BEN ondersteunt rolstoelbasketballers, maar in het bijzonder haar helden. De helden van BEN functioneren als ambassadeur van de stichting en krijgen extra (financiële) ondersteuning. Een held van BEN draagt bij aan een sterk image van rolstoelbasketbal en spreekt meerdere doelgroepen en fans aan. Hij of zij heeft potentie om een topspeler te worden op internationaal niveau en inspireert en motiveert anderen met zijn/haar verhaal.

Onze helden brengen je in beweging, verzamelen fans en supporters om zich heen om bij te dragen aan het doel van BEN: basketbal tot de meest vanzelfsprekende sport te maken binnen de gehandicaptensport. Omdat de beeldvorming van de sport hiervoor van groot belang is, moet de held ook matchen in het plaatje van de ultieme rolstoelbasketballer. Een held is daarom zelfstandig, communicatief sterk en bescheiden. De held van BEN is ook iemand die werkt, speelt en leeft met bezieling, energie en een no-nonsens mentaliteit.

In 2017 tekenden twee sporters het helden-contract: Bo Kramer en Mustafa Korkmaz.

#9 Bo Kramer

Ze speelt ‘pas’ 6 jaar rolstoelbasketbal, maar Bo Kramer gaat als een komeet. Door haar pure talent maakte ze al vroeg deel uit van de Orange Angels. Desondanks is er voor de negentienjarige meer dan genoeg werk aan de winkel, zo zegt ze zelf: “Om te beginnen natuurlijk mijn basketbal-skills, maar ook het mentale deel van een échte topsporter worden. Ik ben een doorzetter en een perfectionist, dat helpt. Maar dat laatste is tegelijkertijd mijn zwakke punt.”
Bo mag dan jong zijn, haar visie op topsport is bijzonder volwassen. “De strijd met je tegenstander is niets anders dan hem of haar altijd een stap, streepje, actie of wat dan ook voor zijn. Je moet zowel aanvallend als verdedigend het spel zien te bepalen. De quote van Johan Cruyff   ‘Zonder bal kun je niet scoren’ zegt eigenlijk alles. Om die bal te krijgen en er iets goeds mee te doen moet je doorzetten, moet je constant vechtlust tonen. En je natuurlijk als teamplayer gedragen. We doen tenslotte een teamsport”, besluit ze droogjes. Dankzij stichting BEN rijdt Bo rond in haar Kia Picanto, gefinancierd door de stichting in samenwerking met Autohaag Zeeuw. Bo deelt graag haar ervaringen in clinics en presentaties. Klik verder voor meer info en neem gerust contact op!

#23 Mustafa Korkmaz

“Ik zou willen laten zien dat rolstoelbasketbal geen zielige gehandicaptensport is, maar echte topsport. Waar veel kracht en training voor nodig is. En dat we de strijd volledig aangaan.”
Rolstoelbasketbal is voor Mustafa meer dan alleen zijn favoriete sport. Het is zijn leven. Zijn prof-leven welteverstaan. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen Mustafa als hun grote voorbeeld zien. Zijn levensvisie straalt, net als zijn sterke lijf, kracht uit. “Zelfstandig worden en van niemand afhankelijk zijn zorgen er steeds weer voor dat ik me goed voel. Ik heb zelf de controle over mijn leven en ik ben niet afhankelijk van iemand anders. Dat heeft mij geleerd dat in jezelf geloven zo belangrijk is. Als jij het al niet voor je kunt zien, of als jij niet in jezelf gelooft, hoe kun je anderen erin laten geloven dat jij het wel degelijk kan?” Mustafa deelt graag zijn ervaringen in clinics en presentaties. Klik verder voor meer info en neem gerust contact op!