Skip to content

Agenda

Rolstoelbasketbal ervaren? Kijk hier waar en wanneer dat kan. Onze evenementen, clinics, presentaties en wedstrijden vind je terug in de agenda.
We organiseren tweejaarlijks de Dutch Battle (een internationaal 8-landentoernooi) en het All Star event. Beiden steeds op andere locaties. Ook 3×3 basketbaltoernooien komen regelmatig voorbij, daarnaast zijn openbare clinics en presentaties geen uitzondering! BEN jij er een keer bij?

Ladiesday 2019

Op 2 juni 2019 organiseren wij voor de eerste keer een Ladiesday in Topsportcentrum Rotterdam. (Who run the world?!) Voor iedere vrouw die rolstoelbasketbal wil ervaren of dit al langer speelt en heel graag eens samen speelt met een Orange Angel. We starten met een gezamenlijke warming-up en spelen daarna in toernooivorm samen met speelsters van Team NL. Er zijn sportrolstoelen beschikbaar als je zelf geen sportstoel hebt. Aan het einde van de dag ontvang je een goodiebag. Deelname is gratis!

Who’s in? Aanmelden via mail en daar beantwoorden wij ook eventuele vragen.

Instuif rolstoelbasketbal

Ervaar & leer rolstoelbasketbal tijdens de wekelijkse instuif

Rolstoelbasketbal is de leukste en tegelijkertijd meest uitdagende rolstoelsport.

Wij bieden je wekelijks de kans het spel te leren van echte pro’s tijdens onze instuif:

iedere woensdagmiddag in Nieuwegein. We starten op woensdag 6 maart aanstaande.

📍Sport- en Evenementencomplex Merwestein

⏰ 16.00-18.00 uur

💶 Vrije deelname – donatie altijd welkom

♿️ Sportrolstoelen beschikbaar

Wil je meer informatie over de instuif? Dan kun je contact opnemen via info@basketballexperience.nl.

Europees Kampioenschap 2019 – vrouwen

Van 30 juni t/m 7 juli 2019 organiseert stichting BEN in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond het IWBF Europees Kampioenschap voor vrouwen in Rotterdam. Op het EK strijden Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Spanje, Frankrijk en Nederland om de titel. De eerste vier teams plaatsen zich bovendien voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees hier het nieuwsbericht.

Cursus rolstoelvaardigheid en sport in Arnhem

De training is bedoeld voor mensen die in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten gebruik maken van een handbewogen rolstoel. Tijdens de trainingen wordt er samen volop geoefend om optimaal gebruik te maken van je ADL-rolstoel en/of sportrolstoel. Van het nemen van drempels tot aan vallen, aangepast aan jouw niveau. Ook maak je kennis met verschillende rolstoelsporten/-activiteiten en enkele verenigingen uit de regio.

 

Inschrijven
Deelname aan de cursus is gratis, maar inschrijven is verplicht. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en vol=vol. Na aanmelden ontvang je uiterlijk een week voor de cursus per mail de bevestiging en alle benodigde informatie.

Wil je meer informatie over de training? Dan kun je contact opnemen met Mike Splithof via 026 – 352 38 50 of mailen naar m.splithof@unieksporten.nl.

Dutch Battle Nieuwegein 2018

Tijdens de Dutch Battle nemen 6 landen het tegen elkaar op. De ultieme voorbereiding op het WK en de laatste kans om onze Nederlandse teams in actie te zien. Misschien kijk je wel naar de nieuwe wereldkampioen? Meer informatie en aanmelden via Facebook.

WK Rolstoelbasketbal 2018

De Nederlandse rolstoelbasketbal teams zijn volop in voorbereiding voor het aanstaande WK in Hamburg. Op het afgelopen EK wisten beide teams zich te plaatsen voor de wereldkampioenschappen. De vrouwen werden Europees kampioen, terwijl de mannen hun prestatie van 2015 evenaarden: brons. Van 16-26 augustus zal in Hamburg de volgende topprestatie geleverd moeten worden. De teams gaan ten strijde onder het motto: ‘To battle is our nature’.

BEN Supportersreis WK Hamburg

De supportersbus vertrekt op 24 augustus naar Hamburg om de laatste 3 dagen van het WK mee te maken! Support onze helden Mustafa Korkmaz + Bo Lisa Kramer en de rest van de spelers van coaches Gertjan van der Linden en Cees van Rootselaar. Aanmelden voor deze reis is helaas niet meer mogelijk. Volg ons via Facebook, Instagram en Twitter en blijf op de hoogte van onze avonturen in Hamburg.

Cursus rolstoelvaardigheden

Rolstoelvaardigheden

Vanaf zaterdag 29 september 2018 vinden er in totaal vijf rolstoeltraining plaats in Sporthal De Drie Linden, in Prinsenbeek. Van 10.30 tot 12.00 uur worden de deelnemers bekend gemaakt met slimme handigheidjes. Iedereen die rolstoelafhankelijk is, meer zelfvertrouwen wilt krijgen en benieuwd is welke sportmogelijkheden er zijn kan zich gratis aanmelden. Dit kan door te mailen naar info@sportloketwestbrabant.nl.