Skip to content

Clinics

Rolstoelbasketbal ervaren door te doen! Iedereen start op hetzelfde niveau. Het bijzondere aan een clinic is dat iedereen op nul begint. Er zijn maar weinig actieve bedrijfsuitjes waarbij de activiteit voor de hele groep ‘de eerste keer’ is. Reken maar dat er slechts weinigen zijn die eerder in een rolstoel basketbal gespeeld hebben. Daardoor krijg je een leuke groepsdynamiek tijdens zo’n activiteit, waarbij teamwork zeker niet onderbelicht blijft.


 

Er gebeurt nog iets veel mooiers met de groep. Door het zelf te ervaren bekijk je de wereld opeens door een hele andere bril. Die van de gehandicapten, want weinig valide personen zijn zich bewust van hoe wij hier als Nederlandse maatschappij mee omgaan. Hoe toegankelijk is Nederland? En ook: hoe toegankelijk zijn bedrijven voor werknemers in een rolstoel? Zijn er binnen jouw bedrijf werknemers of collega’s met een handicap en welke functie bekleden zij? Met een clinic ervaar je ook hoe hard een rolstoelbasketballer moet werken en ontstaat er respect voor deze (top)sport. BEN zorgt voor bewustwording.

Onze clinics worden niet zomaar verzorgd door de eerste de beste.

De instructeur is altijd iemand van het Nederlands team of CTO Papendal. Jonge sporters krijgen zo de mogelijkheid om voor een groep te staan, waarbij zij leren hun verhaal te vertellen, maar ook hun sport uit te dragen; beide zijn belangrijke aspecten in de ontwikkeling van een topsporter. Vanuit de stichting worden zij hierin gecoacht. Tevens krijgen zij een vergoeding voor het geven van een clinic. Er zijn niet veel bijbaantjes die zo afgestemd kunnen worden op het drukke school- en trainingsprogramma. Dit jaar lieten we meer dan 2.500 personen rolstoelbasketbal ervaren door hen plaats te laten nemen in de rolstoel. Van CEO tot receptioniste, van vrijgezellenfeest tot wethouders en burgemeesters.

Clinic-Clinics

Inspirerende locatie.

Op Papendal

Papendal is een van onze vaste locaties en dat is niet zonder reden. Deze omgeving ademt topsport uit en werkt dan ook erg inspirerend. Ook niet onbelangrijk: de sporters uit het CTO programma die de clinic meestal geven wonen en trainen op Papendal.

Op locatie

Een clinic op locatie behoort ook tot de mogelijkheden mits deze aan bepaalde vereisten voldoet. Wij denken graag met je mee.

Clinics met diepgang

Wil je als groep collega’s of bedrijf een stapje verder op het gebied van groespdynamiek? Dan doen we dat graag in combinatie met Management Drives. De Management Drives software meet een maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert. De software van Management Drives biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en ieder individu. Management Drives gebruikt een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur.

Beleef je eigen intrinsieke motivatiepatronen en de onderlinge spanningen op de werkvloer tijdens een sportclinic. Je kracht, valkuilen en aandachtspunten als individu en als team komen direct naar boven. Een rolstoelbasketbalclinic in combinatie met Management Drives geeft veel inzicht en is ook nog eens fun! De theorie zal kort en bondig worden behandeld. Zo snel als mogelijk zal worden overgestapt naar de individuele profielen, want het begrip en het beeld ontstaat sneller als mensen profielen zien en daar ook collega’s aan kunnen koppelen. Daarbij wordt vanuit de profielen ook gekeken naar samenwerken, communicatie, motivatie en omgaan met druk. Allemaal elementen die terugkomen in het tweede deel van het programma, namelijk rolstoelbasketbal. Tijdens het sporten worden drijfveren echt beleefd, ervaren en gevoeld. Regelmatig wordt tijdens het sportgedeelte geëvalueerd en gespiegeld vanuit de profielen. Deelnemers leren heel snel en de ervaring wordt ook na een clinic meegenomen naar de werkvloer. De metafoor van sport en het beleven van drijfveren zorgt voor een blijvende beweging in een team.

BEN je geïnteresseerd?

Teamuitje clinic rolstoelbasketbal

Clinic aanvragen

Wil jij rolstoelbasketbal ervaren en BEN je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij stellen ons flexibel op en denken graag met je mee voor een clinic op maat. Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund