Skip to content

Ontwikkeling

Dromen van rolstoelbasketballers waarmaken: Basketball Experience NL wil dromen van talentvolle rolstoelbasketballers waarmaken. Te vaak worden deze dromen tegengehouden door allerlei ontbrekende randvoorwaarden. Deze vormen de figuurlijke drempel voor de sporter om zijn talent tot uiting te laten komen. Om dromen werkelijkheid te maken willen wij hen ondersteunen.


Op korte termijn willen we dat doen door subsidies te geven per individu, op lange termijn willen wij iets betekenen voor rolstoelbasketbal in Nederland en zelfs voor landen die op rolstoelbasketbal gebied een ontwikkelingsland zijn. Wij kunnen met onze kennis, materialen en mensen een verschil maken.

Projecten

Als stichting adopteren wij projecten en implementeren goede ideeën die in lijn zijn met onze missie en visie. Zo zijn we gestart met het tweejaarlijkse All Star Event, waarbij sporters, coaches en vrijwilligers in het zonnetje worden gezet op de thuisbasis van een van de eredivisieclubs.

Daarnaast is een van onze langetermijn projecten de organisatie van voorbereidingsprogramma’s op weg naar EK, WK en Paralympische spelen voor de nationale rolstoelbasketbalteams. Dit doen we op projectbasis voor de Nederlandse Basketball Bond. Door de nauwe samenwerking zijn we ook steeds actiever bij de 3×3 Streetball Masters Tour waar we mooie plannen aan het maken zijn om deze sport inclusiever te maken.

3x3-Projecten
Fahker-Ontwikkelingssamenwerking

Ontwikkelingssamenwerking

In samenwerking met de Ilonko Elmont Foundation en stichting Fonds Kind en Handicap zijn wij met drie personen afgereisd naar Suriname voor het tweedaagse Ready & Able ‘train de trainer’ opleiding. In de persoon van Gertjan van der Linden, Mark Aalders en Martin Ho Suie Sang, is er een gevarieerde delegatie aanwezig waardoor er ervaringen gedeeld kunnen worden vanuit alle perspectieven. 

Lees hier meer over uitwisseling in Suriname.

 
Het Fahker programma is vanuit het Saoedisch Paralympisch Comité opgestart, wat als doel heeft mensen met een beperking in beweging te brengen. Fahker betekend dan ook ‘trots’. Stichting BEN leverde 2 coaches aan het programma in Saoedi-Arabië, later is een delegatie van 60 sporters afgereisd naar Nederland voor een rolstoelbasketbal trainingskamp in o.a. Amsterdam en Papendal.

Lees hier meer over Fahker.

Contact met BEN

Heb jij een goed idee of weet je waar ontwikkeling een boost kan gebruiken door advies, coaching of financiële ondersteuning? Neem dan contact op via het contactformulier. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund