Skip to content

Dromen van rolstoelbasketballers waarmaken

Basketball Experience NL wil dromen van talentvolle rolstoelbasketballers waarmaken. Te vaak worden deze dromen tegengehouden door allerlei ontbrekende randvoorwaarden. Deze vormen de figuurlijke drempel voor de sporter om zijn talent tot uiting te laten komen. Om dromen werkelijkheid te maken willen wij hen ondersteunen.
Op korte termijn willen we dat doen door subsidies te geven per individu, op lange termijn willen wij iets betekenen voor rolstoelbasketbal in Nederland en zelfs voor landen die op rolstoelbasketbal gebied een ontwikkelingsland zijn. Wij kunnen met onze kennis, materialen en mensen een verschil maken.

Projecten

Als stichting adopteren wij projecten en implementeren goede ideeën die in lijn zijn met onze missie en visie. Zo zijn we gestart met het tweejaarlijkse All Star Event, waarbij sporters, coaches en vrijwilligers in het zonnetje worden gezet op de thuisbasis van een van de eredivisieclubs. Daarnaast is een van onze langetermijn projecten de organisatie van voorbereidingsprogramma’s op weg naar EK, WK en Paralympische spelen voor de nationale rolstoelbasketbalteams. Dit doen we op projectbasis voor de Nederlandse Basketball Bond. Door de nauwe samenwerking zijn we ook steeds actiever bij de 3×3 Streetball Masters Tour waar we mooie plannen aan het maken zijn om deze sport inclusiever te maken.

Contact met BEN

Heb jij een goed idee of weet je waar ontwikkeling een boost kan gebruiken door advies, coaching of financiële ondersteuning? Neem dan contact op via het contactformulier. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund