Skip to content
Frank Berteling en Toine Klerks

Oud-directeur NBB Frank Berteling treedt toe tot bestuur Stichting Basketball Experience NL

Frank Berteling is geen onbekende op het gebied van rolstoelbasketbal. In 2006 organiseerde hij als toernooidirecteur het WK Rolstoelbasketbal in Nederland. Tot juli 2017 was Berteling algemeen directeur bij de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Met zijn kennis- en ervaring op het gebied van officiële rolstoelbasketbal wedstrijden is Frank een ware aanvulling voor het bestuur van stichting BEN.

Het EK gaat rolstoelbasketbal in Nederland op de kaart zetten

Stichting BEN organiseert in samenwerking met de NBB, IWBF Europe en Rotterdam Topsport het EK voor vrouwen in Nederland. Van 30 juni – 7 juli 2019 staat Rotterdam in het teken van deze sport. Berteling verwacht dat het EK rolstoelbasketbal in Nederland op de kaart gaat zetten en dat het daarnaast een effect heeft op de populariteit van valide basketbal. “Het belooft een feestje te worden, iets waar wij in Nederland trots op mogen zijn.” Berteling kijkt uit naar volle tribunes en mooie finalewedstrijden op de Nederlandse televisie.

Het bestuur van stichting BEN

Frank verwacht met zijn ervaring en contacten in de georganiseerde sport een bijdrage te kunnen leveren aan het bestuur en in zijn woorden: “de mooiste paralympische sport die er is”. Directeur Toine Klerks over deze bestuurswijziging: “Frank is opgegroeid met rolstoelbasketbal en organiseerde het WK van 2006. Die ervaring samen met zijn ervaring als directeur bij meerdere bonden gaat ons helpen op diverse gebieden”.