Skip to content

Lessen uit de Paralympische sport – Toine Klerks

Als spreker legt Toine de link tussen authenticiteit, emotie en identiteit binnen de goede doelen wereld vanuit stichting Basketball Experience NL (BEN) waar hij directeur en oprichter van is.

Ervaar een bijzonder levensverhaal over hoe motivatie, tegenslag en de wil om iets voor anderen te betekenen samen komt in de stichting Basketball Experience NL. Toine verloor in 2006 zijn vader en moest vervolgens zijn leven met behulp van het achterblijvende gezin weer oppakken. Werkte in ontwikkelingsland Jemen in het speciaal onderwijs en startte in 2009 als teammanager van het NL rolstoelbasketbalteam, waar zijn vader ooit speler was.

Impact met humor

Zijn verhaal bestaat uit een bizarre samenloop vol confronterende anekdotes, maar mét de nodige dosis humor en zelfspot. Beleef mee hoe Toine zijn lessen trekt uit de Paralympische sport en hoe hij van Paralympiërs heeft geleerd wat er nodig is om van een droom naar werkelijkheid te streven. Toine leert je ook hoe je om kunt gaan met verandering waar je zelf geen invloed op hebt gehad.

Jij hebt de regie in handen

De overtuiging vanuit stichting BEN dat alles begint bij jezelf, je de regie in eigen hand hebt en hoe je met de bijbehorende consequenties de strijd aangaat of ze accepteert, maakt dat de rolstoelgebruiker zich niet meer in de slachtofferrol waant maar regie in eigen hand neemt. Iets waar we in het bedrijfsleven misschien ook nog wat van kunnen leren..

Via dit interview in het NRC lees je meer over Toine.

Referenties

Zijn verhaal deelt Toine graag en als spreker staat hij dan ook met regelmaat voor grote groepen op verzoek van diverse organisaties. Zo sprak hij in 2018 op de secretaressedag van de HAN en wij citeren:
“Toine is een goede en inspirerende spreker, hij had nog wel uren door mogen praten…”. Lees hier meer over deze dag.

Toine boeken als spreker

BEN jij benieuwd naar het verhaal van Toine? Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund