Bestuur

Stichting BEN werkt met gepassioneerde bestuurders die de stichting leiden op vrijwillige basis. De vijf bestuursleden hebben elk hun specialisme en zetten zich vol overgave in om onze doelen te bereiken. Wij stellen ze graag aan je voor!

Voorzitter: Wim Steen

Wim Steen is een gepassioneerd bestuurder die ervaring heeft opgedaan in de basketbalwereld tijdens zijn voorzitterschap bij basketbalclub Binnenland. Daar kwam hij ook in contact met rolstoelbasketballers Ben Klerks en Gertjan van der Linden. Wim is de afgelopen jaren actief geweest als performance manager rolstoelbasketbal bij de Nederlandse Basketbal Bond en weet hoe de rolstoelbasketbalwereld in elkaar steekt. Daarnaast heeft Wim ongelofelijk veel ervaring in de bedrijfswereld en runde succesvol een grote kledingzaak. Als vrijwilliger is hij naast stichting BEN ook actief voor de kerkgemeente Heerjansdam en voor basketbalclub Binnenland. Door zijn grote netwerk en Rotterdamse werkmentaliteit is Wim van grote waarde voor Basketball Experience NL.

Secretaris: Nico Teunissen

Al een groot aantal jaren werkt Nico in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Bij De Onderwijsspecialisten is hij hoofd van de afdeling Sport & Cultuur. Het sportstimuleringsprogramma’s Special Heroes is als pilotproject binnen deze afdeling ontwikkeld. Inmiddels is het programma succesvol in heel Nederland. Een nieuw initiatief is hij gestart met zijn collega Arjo; Uniek Sporten: een regionaal loket waar je met alle vragen omtrent aangepast sporten terecht kunt. Dit is inmiddels overgenomen door Fonds Gehandicaptensport.

De drive van Nico: zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen. Of het nu gaat om breedtesport of sport op paralympisch niveau.

Nico is van 1998 t/m 2008 bondscoach geweest van het Nederlands elektrisch rolstoelhockeyteam. Een wereldtitel en een Europese titel staan op zijn lijstje. Daarnaast heeft hij een zwak voor Suriname. Hij komt er met regelmaat en tracht met een aantal projecten en Surinaamse projectpartners ook daar mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen. En rolstoelbasketbal? Wat Nico betreft een van de mooiste paralympische sporten die er is!

Penningmeester: René Martens

René Martens is een rolstoelbasketballer pur sang. René speelde jarenlang voor het Nederlands team rolstoelbasketbal en veroverde meerdere medailles op zijn zegetocht, met onder anderen een gouden medaille op de Paralympics in 1992.

Hij deed dit o.a. samen met Gertjan van der Linden en de inmiddels overleden Ben Klerks. René volgt het rolstoelbasketbal nog steeds op de voet en werd onlangs door de NBB onderscheiden voor al zijn verzette werk in de rolstoelbasketbalwereld.

Mede vanuit deze hoedanigheid werd René dan ook betrokken bij de plannen rondom Basketball Experience NL. Met functies bij Fonds Gehandicaptensport, NOC*NSF en Medux heeft hij enorm veel ervaring en staat hij midden in het werkveld van de zorg en sport in de Nederlandse maatschappij.

Bestuurslid: Joost de Wit

Joost de Wit vervulde de afgelopen jaren verschillende functies in het betaald voetbal. De voormalig algemeen directeur van RKC en Vitesse weet wat het is om in een commerciële sportwereld te werken en is bereid om met stichting BEN de volgende stap te maken. Op dit moment is Joost o.a. werkzaam bij de UEFA en adviseert hij in projecten bij internationale clubs en voetbalbonden op het gebied van strategie ontwikkeling.

Stichting directeur Toine Klerks is al in een eerder stadium in contact geweest met De Wit. ‘Joost gaf les op het Johan Cruyff Institute for Sport Studies toen ik mijn master international sportmanagement volgde. Hij ondersteunde me met mijn businessplan en ik hoop dat hij me op dit vlak opnieuw van dienst kan zijn. Zijn ervaring en nuchtere kijk op zaken, gestoeld op zijn ervaring als ondernemer en in de zakelijke sportmarkt is een welkome aanvulling voor ons bestuur.’

Bestuurslid: Stella van der Sluis

Stella is een energiek mens, die geraakt is door de passie in de sport. Na jarenlange werkervaring in de Europese Hotelbusiness kwam Stella in aanraking met rolstoelbasketbal op Papendal. Beide teams heeft ze van dichtbij mee mogen maken en is daardoor enthousiast geworden over de Basketball Experience NL. Daarnaast is Stella zeer actief met haar ‘meiden-platform’ Lead Your Future. Een talentenplatform dat jonge vrouwen helpt op weg naar een succesvolle toekomst.

Door haar ervaring met evenementen, media, social media en bedrijfsleven in combinatie met een groot netwerk levert ze een geweldige bijdrage aan de stichting.