Bestuur

Stichting BEN werkt met gepassioneerde bestuurders die de stichting leiden op vrijwillige basis. De vijf bestuursleden hebben elk hun specialisme en zetten zich vol overgave in om onze doelen te bereiken. Wij stellen ze graag aan je voor!

Voorzitter: Wim Steen

Wim Steen is een gepassioneerd bestuurder die ervaring heeft opgedaan in de basketbalwereld tijdens zijn voorzitterschap bij basketbalclub Binnenland. Daar kwam hij ook in contact met rolstoelbasketballers Ben Klerks en Gertjan van der Linden. Wim is de afgelopen jaren actief geweest als performance manager rolstoelbasketbal bij de Nederlandse Basketbal Bond en weet hoe de rolstoelbasketbalwereld in elkaar steekt. Daarnaast heeft Wim ongelofelijk veel ervaring in de bedrijfswereld en runde succesvol een grote kledingzaak. Als vrijwilliger is hij naast stichting BEN ook actief voor de kerkgemeente Heerjansdam en voor basketbalclub Binnenland. Door zijn grote netwerk en Rotterdamse werkmentaliteit is Wim van grote waarde voor Basketball Experience NL.

Secretaris: Nico Teunissen

Al een groot aantal jaren werkt Nico in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Bij De Onderwijsspecialisten is hij hoofd van de afdeling Sport & Cultuur. Het sportstimuleringsprogramma’s Special Heroes is als pilotproject binnen deze afdeling ontwikkeld. Inmiddels is het programma succesvol in heel Nederland. Een nieuw initiatief is hij gestart met zijn collega Arjo; Uniek Sporten: een regionaal loket waar je met alle vragen omtrent aangepast sporten terecht kunt. Dit is inmiddels overgenomen door Fonds Gehandicaptensport.

De drive van Nico: zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen. Of het nu gaat om breedtesport of sport op paralympisch niveau.

Nico is van 1998 t/m 2008 bondscoach geweest van het Nederlands elektrisch rolstoelhockeyteam. Een wereldtitel en een Europese titel staan op zijn lijstje. Daarnaast heeft hij een zwak voor Suriname. Hij komt er met regelmaat en tracht met een aantal projecten en Surinaamse projectpartners ook daar mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen. En rolstoelbasketbal? Wat Nico betreft een van de mooiste paralympische sporten die er is!

Penningmeester: René Martens

René Martens is een rolstoelbasketballer pur sang. René speelde jarenlang voor het Nederlands team rolstoelbasketbal en veroverde meerdere medailles op zijn zegetocht, met onder anderen een gouden medaille op de Paralympics in 1992.

Hij deed dit o.a. samen met Gertjan van der Linden en de inmiddels overleden Ben Klerks. René volgt het rolstoelbasketbal nog steeds op de voet en werd onlangs door de NBB onderscheiden voor al zijn verzette werk in de rolstoelbasketbalwereld.

Mede vanuit deze hoedanigheid werd René dan ook betrokken bij de plannen rondom Basketball Experience NL. Met functies bij Fonds Gehandicaptensport, NOC*NSF en Medux heeft hij enorm veel ervaring en staat hij midden in het werkveld van de zorg en sport in de Nederlandse maatschappij.

Bestuurslid: Frank Berteling

In maart 2019 toegetreden tot het bestuur: Frank Berteling is geen onbekende op het gebied van rolstoelbasketbal. In 2006 organiseerde hij als toernooidirecteur het WK Rolstoelbasketbal in Nederland. Tot juli 2017 was Berteling algemeen directeur bij de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Met zijn kennis- en ervaring op het gebied van officiële rolstoelbasketbal wedstrijden is Frank een ware aanvulling voor het bestuur van stichting BEN. Frank verwacht met zijn ervaring en contacten in de georganiseerde sport een bijdrage te kunnen leveren aan het bestuur en in zijn woorden: “de mooiste paralympische sport die er is”. Frank heeft een overstap gemaakt naar een ander tak van sport en is sinds januari 2019 manager Sportvisserij Nederland.

Bestuurslid: Stella van der Sluis

Stella is een energiek mens, die geraakt is door de passie in de sport. Na jarenlange werkervaring in de Europese Hotelbusiness kwam Stella in aanraking met rolstoelbasketbal op Papendal. Beide teams heeft ze van dichtbij mee mogen maken en is daardoor enthousiast geworden over de Basketball Experience NL. Door haar ervaring met evenementen, media, social media en bedrijfsleven in combinatie met een groot netwerk levert ze een geweldige bijdrage aan de stichting.