Skip to content

Joost de Wit treedt toe tot het bestuur van BEN

Het jaar 2020 start voor stichting BEN met een uitbreiding van het bestuur, in de persoon van Joost de Wit. De behoefte om uit te breiden werd gevoed door de ambities van de stichting, waarvoor een nieuwe netwerk en nieuwe kennis goed van pas komt.

Joost de Wit vervulde de afgelopen jaren verschillende functies in het betaald voetbal. De voormalig algemeen directeur van RKC en Vitesse weet wat het is om in een commerciële sportwereld te werkend en is bereid om met stichting BEN de volgende stap te maken.. Op dit moment is Joost o.a. werkzaam bij de UEFA en adviseert hij in projecten bij internationale clubs en voetbalbonden op het gebied van strategie ontwikkeling.

Stichting directeur Toine Klerks is al in een eerder stadium in contact geweest met De Wit. ‘Joost gaf les op het Johan Cruyff Institute for Sport Studies toen ik mijn master international sportmanagement volgde. Hij ondersteunde me met mijn businessplan en ik hoop dat hij me op dit vlak opnieuw van dienst kan zijn. Zijn ervaring en nuchtere kijk op zaken, gestoeld op zijn ervaring als ondernemer en in de zakelijke sportmarkt is een welkome aanvulling voor ons bestuur.’

Joost de Wit is na Frank Berteling de tweede bestuursaanvulling binnen een jaar tijd, waarmee het bestuur inmiddels zes leden telt met een grote verscheidenheid aan netwerk en ervaring, maar met dezelfde bezieling, energie en no nonsense mindset.