Skip to content

Gertjan van der Linden sinds dit jaar in nieuw dienstverband bij Stichting BEN

Eind 2014 richtte Gertjan van der Linden samen met Toine Klerks stichting BEN op. Hij bleef echter werkzaam bij de Nederlandse Basketball Bond en heeft zich altijd met volle energie ingezet voor het Nederlands rolstoelbasketbal team (mannen en vrouwen). Daar hoorden diverse coördinatie taken bij. Sinds dit jaar zie zijn werksituatie er anders uit.

Gertjan heeft een groot deel van de coördinatie taken los gelaten en focust zich op het coachen en het opleiden van het Nederlands vrouwen rolstoelbasketbalteam. Dit doet hij sinds januari dit jaar op detacheringsbasis waarbij hij drie dagen per week actief is als bondscoach en twee dagen in de week werkt voor stichting BEN. Bij de stichting zet hij zich als adjunct directeur in voor verschillende projecten, strategisch management en rolstoeladvies. Alledrie activiteiten die dicht bij zijn hart liggen. Op het BEN-kantoor in Sprang Capelle zit hij helemaal op zijn plek. ‘Ik vind het prettig om mensen hier te ontvangen, een ruimte zoals ik het bij de oprichting in 2014 al een beetje in gedachten had,’ vertelt Gertjan.

Gertjan bedacht samen met wijlen Ben Klerks, zijn voormalig vriend en teamgenoot, een plan om rolstoelbasketbal in Nederland verder op de kaart te zetten. In 2013 besprak hij deze plannen met de zoon van BEN en huidig directeur Toine Klerks. Samen werden zij de ‘founding fathers’ van stichting BEN (Basketball Experience NL) en stelden een bestuur samen van gepassioneerde mensen die vaak rechtstreeks of zijdelings een relatie met Ben Klerks hadden. Een gemêleerd gezelschap dat zich tot op de dag van vandaag, in hun tweede termijn inzet voor het doel wat de stichting nastreeft: positieve beeldvorming op gehandicaptensport, geëffectueerd door rolstoelbasketbal.

‘Gertjan had dit al jaren in gedachten, maar ik weet dat hij ook graag op het veld staat. Door de samenwerking van de NBB en stichting BEN lijkt het dat we nu de ideale combinatie hebben kunnen vinden. Voor hem, de bond en de stichting,’ vertelt Toine Klerks. Inmiddels is het personeelsteam van de stichting een samenstelling van oud-internationals en nog actieve internationals uit de rolstoelbasketbalwereld aangevuld met enkele externe specialisten en een grote groep vrijwilligers die het dagelijks reilen en zeilen van de stichting mogelijk maken.

Wil je meer weten van Gertjan? Lees hier verder over Gertjan als spreker of bestel het boek ‘ik BEN’ via deze link met 12 verhalen over het ervaren van succes waaronder een zeer gedetailleerd verhaal vanuit Gertjan zelf in hoofdstuk 6!