Skip to content

Coach en multitalent – Gertjan van der Linden als spreker

Op vierjarige leeftijd heeft hij door een ongeval, spelende op een bedrijventerrein, beide onderbenen verloren. Hij specialiseerde zich aanvankelijk in zwemmen, maar ging later over op rolstoelbasketbal. Na een zeer succesvolle carrière als speler is hij nu bondscoach van de Nederlandse rolstoelbasketbaldames en adviseur bij de heren. In een interactieve presentatie neemt Van der Linden je mee in zijn levensverhaal en spreekt met jou over onderscheiden, doelen stellen, doorzettingsvermogen, omgaan met teleurstelling en teamwork voor jou als persoon maar ook als bedrijf.

Gertjan zijn carrière

Sinds 2005 is Gertjan van der Linden in dienst bij de Nederlandse Basketball Bond en is op dit moment bondscoach van het Nederlandse vrouwen rolstoelbasketbalteam: de Orange Angels. Met hen traint hij op Papendal. Gertjan is van mening dat er een groot verschil bestaat tussen een bondscoach van een valide of mindervalide sporter. Vaak beginnen sporters pas na het revalidatieproces met rolstoelbasketbal. Hij coacht hen niet alleen bij de sport zelf, maar leert hen ook hoe er überhaupt met een rolstoel gesport kan worden. Het grote voordeel in deze tak van sport vindt Gertjan de grote wilskracht van Paralympische sporters. Gertjan was succesvol als speler (onder anderen Paralympisch goud), maar behaalde ook als coach zijn successen. Zo werd hij Europees kampioen in 2013 en 2017, behaalde brons op de Paralympics van 2012 en 2016 en sloot 2019 af als wereldkampioen met zijn vrouwenteam. Sinds dit jaar is er een gouden Paralympische medaille als coach toegevoegd aan zijn palmares: Tokyo werd winnend afgesloten. 

Mogelijkheden & onderwerpen

Gertjan van der Linden kan je alles vertellen over inspirerend leidinggeven. Hij helpt je de teambuilding binnen jouw organisatie te vergroten. Ook weet hij als geen ander hoe het is om te werken naar (nieuwe) doelen. Gertjan verzorgt bovendien rolstoelbasketbal clinics voor jouw medewerkers. Tijdens deze clinics ervaren zij een nieuwe manier van samenwerken en elkaars kwaliteiten ontdekken. Gertjan behandelt tijdens zijn clinics ook thema’s als doorzettingsvermogen en bewustwording van het maatschappelijke doel. De clinics kunnen afgestemd worden op jouw wensen.

Gertjan boeken als spreker

BEN jij benieuwd naar het verhaal van Gertjan? Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund