Skip to content
TeamNL in Torrevieja

TeamNL in Torrevieja

Vorige maand zijn de dames afgereisd naar het zonnige Spanje, in 11 trainingsdagen in Torrevieja is er hard gewerkt aan proces doelen, conditie, tactieken en het teamgevoel. Deze stage is in samenwerking geweest met PePe Travel sport, een reisorganisatie die sinds kort sportreizen organiseert naar de regio Torrevieja (Alicante). Met de beschikking over een schitterend sportcomplex was dit een uitstekende plek voor het Nederlands rolstoelbasketbalteam om zich voor te bereiden op het WK Dubai (juni 2023) en EK Rotterdam (augustus 2023).

Primeur

Voor PePe Travel sport was het een primeur voor sportreizen naar Torrevieja, een unieke kans om voor de paralympisch kampioenen een trainingsstage te mogen verzorgen. Mecheline: “We hebben hiervoor veel contact gehad met het sportcentrum, vooral over het belang van de trainingen als voorbereiding op het WK en EK. Dat enige vorm van flexibiliteit en rust nodig is.”

Leerpunten

Naast dat tijdens de stage het damesteam stappen heeft gemaakt, gold dit ook voor PePe. Louis: “Helaas was er een voetbalwedstrijd die uitliep voor de damestraining, ondanks afspraken met het sportcentrum over de planning. Voor ons een leerpunt om meer tijd en ruimte rondom de trainingstijden te vragen.”

Samenwerking

Het Nederlands damesteam trainde 2 keer per dag, bij de training waren Mecheline en Louis vaak aanwezig om te zorgen dat alles goed was op de accommodatie. “Wat ons opviel was de samenwerking op het veld, echt een goed geolied team. Het is een leuk team en we zien viel passie op het veld, dat spat er van af!”

Ambitie

De dames staan vol ambitie op het veld, voor de organisatoren geld dat natuurlijk ook. De rolstoelbasketbaldames trainen voor het WK en EK. PePe werkt aan een geoliede machine voor trainingsstages: “het zou mooi zijn als teams ons weten te vinden als voorbereiding op eindtoernooien. Daarnaast blijven wij ons inzetten met PePe Travel voor vakantie-, wijn-, coaching&mindfulness-  en zakenreizen.”

Partner

“Als organisator van sportreizen en vakanties naar het mooie, puur Spaanse en voor Nederlanders relatief onbekende Torrevieja wilden mijn vrouw Mecheline Leijten en ik iets meer bieden voor alle Nederlanders”, aldus Louis. “Via een wederzijdse vriendin kwamen wij vorig jaar in contact met Gertjan, hadden direct een goeie klik met elkaar en al brainstormend kwamen we tot de conclusie dat het organiseren van stages, clinics, trainingskampen, etc. in Torrevieja voor rolstoelsporters 100% paste in onze plannen en wensen om ook voor deze doelgroep iets moois te kunnen bieden.” Daarnaast draagt PePe Travel een percentage af van de winst als iemand via stichting BEN een reis bij hun boekt. “Wat stichting BEN doet is heel bijzonder, en daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

Voldoening

De trainingsstage met het Nederlands damesteam was een ervaring op zich! “Wij haalden heel veel plezier en voldoening uit werken met de Paralympische sporters, ze waren dankbaar en compleet niet arrogant. Soms heb je met bepaalde teamsporters dat ze zich misdragen op de accommodatie en arrogant reageren. De dames waren professioneel en fijn in de omgang. Dit zorgde ervoor dat wij makkelijker alles konden geven om de beste stage te creëren voor ze.”

 

Louis en Mecheline, vanuit stichting BEN en het damesteam

BEDANKT!

 

Lees alles over PePe Travel: https://www.pepetravel.nl/

Lees alles over de samenwerking: PePe Travel – nieuwe partner Stichting BEN – Basketball Experience