Skip to content

Paul Toes en stichting BEN versterken de sportwereld nu officieel samen

Vanaf 1 februari 2021 treedt Paul Toes toe tot het personeel van stichting BEN en vervult vanaf heden een vitale functie binnen de organisatie die zich richt op positieve beeldvorming op gehandicaptensport door middel van rolstoelbasketbal.  
Paul zet zich, sinds zijn afscheid bij het Nederlands rolstoelbasketbalteam (na Paralympics 2016), in als ZZP-er met clinics in met name het onderwijs. De ex-international is met zijn enthousiasme voor de sport een graag geziene gast op basisscholen, middelbare scholen en verschillende bedrijven. Met de focus op middelbare scholen in combinatie met het project School on Wheels van Fonds Gehandicaptensport bestrijkt hij een groot onderwijsgebied in Nederland met zijn clinics rolstoelbasketbal en inspirerende levensverhaal. In gesprek met stichting BEN in de zomer van 2020 vond hij de overlap en de gezamenlijk ambitie om rolstoelbasketbal, maar ook de beeldvorming op gehandicaptensport in het algemeen, een boost te geven.

 

1+1 = 3
‘Bij stichting BEN zie ik de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen en tegelijkertijd mijn passie uit te voeren. De proefperiode van de afgelopen 3 maanden heeft mij alleen maar verder overtuigd dat we elkaar alleen maar kunnen versterken en uit kunnen groeien tot dé plek waar je moet zijn voor een bijzondere sportervaring en tegelijkertijd iets terug kan doen voor de maatschappij’, vertelt Paul bij de contractondertekening aan voorzitter Wim Steen, die Paul vanaf de start van zijn basketball-carrière kent.

 

Als ‘accountmanager clinics’ zal Paul de ingezette weg van professionalisering op deze pijler doorzetten om te zorgen voor een unieke beleving voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Door het samenvoegen van klantenbestanden komen de bedrijfsaantallen en scholenaantallen in evenwicht en neemt stichting BEN de rol van grootste en meest professionele aanbieder van rolstoelbasketbal in Nederland.
Naast de coördinatie en ontwikkeling van clinics zal Paul zich inzetten bij verschillende projecten voor jeugdrolstoelbasketbal en krijgt hij een rol bij (inter)nationale evenementen die stichting BEN jaarlijks organiseert. ‘Dat zijn dingen die ik in mijn eentje niet voor elkaar kreeg, of eigenlijk ook niet aan dacht. Maar ik vind het wel ontzettend gaaf!’ glimlacht hij.

 

 

Weerzien met oud-teamgenoten
Door het netwerk van de bij BEN aangesloten sporters ontmoet Paul ook steeds vaker oud-teamgenoten die nog steeds actief zijn bij de nationale selectie. Via de stichting levert hij nu geen bijdrage op het veld, maar zorgen zijn werkzaamheden buiten het veld er voortaan voor dat de huidige rolstoelbasketballers profijt hebben van de door hem ingezamelde gelden.

 

‘Het is voor Paul, maar ook voor ons als stichting een grote en spannende stap in deze roerige tijd. Maar we zijn beiden zo overtuigd van het potentieel, dat we de stap met volle overtuiging zetten. Paul heeft getekend voor een jaar, maar we ambiëren beiden een lange duurzame relatie met een gedeelde passie waarin we rolstoelbasketbal kunnen professionaliseren en vermarkten’, zegt stichting directeur Toine Klerks, die in de beginjaren van Paul’s basketball loopbaan al als teammanager actief was bij Team NL. ‘Mooi dat we vanaf vandaag collega’s zijn!’

 

Wil je meer weten van Paul en zijn werkzaamheden bij BEN? Lees dan hier verder en vraag meteen een clinic of presentatie aan.