Skip to content
KIA Autohaag Zeeuw
Foto: Luka de Kruijf

In gesprek met Jan Hofstede, algemeen directeur van Autohaag Zeeuw over het BEN effect

Jan zijn collega MT-leden grapten één jaar geleden nog: “daar heb je Jan weer met zijn basketbal”. Als basketbal fan is directeur Jan Hofstede van Autohaag Zeeuw al vele jaren betrokken bij de basketbalwereld en sinds ongeveer een jaar ook bij rolstoelbasketbal als trouwe supporter van BEN. Vorig jaar nam het volledige MT deel aan een rolstoelbasketbal clinic gegeven door Toine Klerks en Bo Kramer. Na deelname aan de clinic begrepen zij Jan zijn passie helemaal en ging er een wereld voor hen open. Bo en Toine hebben hen geinspireerd en Autohaag Zeeuw is fan van BEN! Wij gingen in gesprek met Jan, want wat is nou precies dat BEN effect?

Hoe ben je met BEN in contact gekomen?

Via Gertjan van der Linden en onze gezamenlijke betrokkenheid bij Rotterdam Basketbal. Wij spraken elkaar daar regelmatig in de businessclub. Als automaatschappij helpen wij klanten op het gebied van mobiliteit, maar vinden wij het net zo belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Ik heb zelf een basketbal hart en probeer altijd te helpen op het gebied van vervoer en mobiliteit. Dit doen wij al jaren en in de breedte van de sport. Vandaar dan ook dat wij via Gertjan in contact kwamen met Toine en uiteindelijk Bo.

Wanneer ben jij geraakt door het BEN effect?

Iets meer dan 1 jaar geleden, september vorig jaar, hebben wij met het MT een rolstoel clinic en presentatie gehad op Papendal van Toine en Bo. Binnen het MT weet ik dat er een beetje gekscherend werd gezegd van “ja, daar heb je Jan weer met basketbal.” De clinic heeft echter het MT de ogen geopend en Bo heeft met haar verhaal onwijs geïnspireerd. Mijn collega’s vonden het mooi om dit mee te maken en zijn trots dat wij daar een bijdrage aan leveren.

Bij de 700ste Interland van Anton de Rooij ben ik met een paar collega’s geweest en dan merk je dat je direct onderdeel wordt van de hechte community en betrokken raakt. Heel snel leer je weer andere mensen kennen, mede ook door het enthousiasme van Toine. Ik ben ook nog bij de Dutch Battle in Nieuwegein afgelopen zomer gaan kijken en had de eer om de prijs uit te reiken.

Opening kantoor met clinic door Bo

Op de foto zie je links Jan Hofstede, in het midden Bo Kramer en rechts voormalig Algemeen Directeur Piet Zeeuw. Tijdens de opening van onze Kia showroom in Den Haag heeft Bo een clinic gegeven aan klanten van KIA Autohaag Zeeuw.

Wat is volgens jou het onderscheidende vermogen van BEN?

BEN is heel goed in ondersteuning en het op gang houden van topsport in Nederland. BEN kan het rolstoelbasketbal in Nederland naar de volgende stap brengen, doordat het wordt gevoed vanuit passie en niet vanuit een verplichting tot werk. Gertjan en Toine, alle andere betrokkenen, doen dit puur en vanuit het hart.

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53