Skip to content

In beeld: annuleringen van BEN-evenementen, maar de ambitie blijft

Op alle sectoren heeft het corona-virus grote invloed, waaronder ook de sportsector. Het heeft invloed op onze stichting en de daarbij horende activiteiten en evenementen. De periode van mei tot en met augustus kenmerkt zich bij stichting BEN normaliter door openbare en zakelijke evenementen. Op dit moment staat het even stil. Een klein overzicht van de huidige situatie bij stichting BEN in moeilijke tijden.

Annuleringen
Allereerst werden we in maart en april geconfronteerd met een stroom aan annuleringen voor aankomende clinics en cursussen op onderwijsinstellingen door het hele land. Gevolgd door annuleringen van de zakelijke teambuilding- en inspiratie activiteiten die we verzorgen op Papendal, Merwestein en willekeurige sporthallen in de directe omgeving van afnemende bedrijven. Al snel werd duidelijk dat we als getroffen stichting aanspraak konden maken op de overheidsvergoeding, waardoor personeel van stichting BEN in dienst kan blijven. Daarnaast is de opgebouwde kleine buffer voldoende voor de eerste klappen en om onze ambassadeurs te blijven sponsoren.

Enkele geannuleerde activiteiten die in het oog springen:
Invictus Games 2020 (Den Haag) – mei 2020
Net voordat de annuleringen begonnen als gevolg van het virus, zetten wij de handtekening onder de technisch management functie van de tak rolstoelbasketbal tijdens Invictus Games 2020. Voordat we dit konden delen met de wereld via onze kanalen werd al duidelijk dat het totale evenement verplaatst zal worden naar een nieuwe datum als gevolg van de opgelegde beperkingen op reizen vanuit het buitenland.

Dutch Battle 2020 (Almelo) – juli 2020
Het 8-landen toernooi, met beoogde locatie Almelo, was een onderdeel van de voorbereiding op de Paralympische Spelen van verschillende landen. Duitsland, USA, Canada en Nederland zouden mee doen bij de vrouwen. Er waren toezeggingen van de Duitsers, Turken, Groot-Brittannië en natuurlijk thuisland Nederland. Een bijzonder evenement nabij Nederlands Team sponsor SKO uit Oldenzaal. Na inventarisatie en overleg met onze stakeholders onderzoeken we nu de mogelijkheden naar het verplaatsen van het evenement naar 2021.

Trainingsstages Team NL (internationaal) – april t/m augustus 2020
Stichting BEN organiseert en begeleidt in opdracht van de Nederlandse Basketball Bond de trainingsstages van het Nederlands rolstoelbasketbal team in voorbereiding op de Paralympische Spelen naar Tokyo. Door de verplaatsing van de Spelen naar 2021 en de reisbeperkingen in combinatie met het sluiten van sportaccommodaties zijn alle trainingsstages tot nader orde geannuleerd.

Veerkracht en ambitie
‘Veerkracht is wat ons typeert en wat ik heb geleerd van de sporters waar wij het voor doen. We zijn een goed doel dat niet afhankelijk is en ook niet afhankelijk wil zijn van donaties en dat maakt deze periode extra uitdagend. De ambitie is verre van verdwenen, door creativiteit en veerkracht zullen we overeind blijven op een manier die bij ons past,’ aldus stichting-directeur Toine Klerks.

Het verplaatsen van evenementen is een gedeelte van de oplossing, de andere oplossingen komen uit aangepaste vormen. Zo zal 2 juni onze eerste test-activiteit plaats vinden op Papendal met Mustafa Korkmaz als spreker en een bijbehorende clinic. Gericht op het individu en allen passend in de RIVM-richtlijnen. We bedienen op die dag bijna 200 personen, zakelijke besloten evenementen zonder vergunningsplicht zijn immers toegestaan onder strenge regels. Daarnaast kijken we naar een alternatief toernooi voor landen of clubs in de eerste week van september, in de hoop dat een publiek evenement dan weer mogelijk is,  om rolstoelbasketbal weer aan het publiek kunnen tonen.

Daarnaast profileert stichting BEN zich ook door het project Sitness. Waarbij rolstoelbasketballers zich actief inzetten om de gevolgen van lang zitten bij kantoorpersoneel en thuis-werkers onder de aandacht te brengen en oefeningen aan te bieden die dit zitten doorbreken. De originele pakketten zijn aangepast aan de huidige thuiswerktijd en 1.5 meter maatschappij en dus toekomst-proef. Getriggerd, geïnteresseerd en interesse om elkaar te helpen? Download dan hier de aangepaste pakketten en check de bijbehorende video hieronder of kijk of de originele pakketen iets zijn voor uw bedrijf in de toekomst via deze download.

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53