Skip to content

BEN-voorzitter Wim Steen geridderd in Orde van Oranje Nassau

Op 26 april is er jaarlijks sprake van de lintjesregen. Dit jaar werd voorzitter Wim Steen in het zonnetje gezet en onderscheiden voor al zijn vrijwilligerswerk door de burgemeester van Barendrecht die namens Zijn Koninklijke Hoogheid de versierselen op mocht spelden bij een trotse voorzitter.

Vandaag werd hij verrast door familie en vrienden in Theater Het Kruispunt.

Wim was voordat stichting BEN begon al bekend in de rolstoelbasketbalwereld. Namens de NBB was hij jarenlang vrijwilliger en stond aan de wieg van het CTO programma dat vandaag de dag nog steeds op Papendal draait. ‘Hij was een belangrijke  link tussen NOC*NSF en de Nederlandse Basketbal Bond,’ verwoorde Dhr. Jan van Belzen, burgemeester van Barendrecht in de speech voorafgaand aan het feestgedruis. ‘Naast rolstoelbasketbal is Wim vandaag de dag nog steeds actief binnen de kerkgemeenschap van Heerjansdam en binnen de plaatselijke basketball club Binnenland waar hij dit jaar terugkeerde om het eredivisie damesteam te ondersteunen op bestuurlijk vlak’.

 

 

Wim is als vrijwilliger een van de kartrekkers van het aankomende EK rolstoelbasketbal voor vrouwen (30 juni – 7 juli) en is vanaf de oprichting van stichting BEN betrokken bij het reilen en zeilen van de stichting en is van grote waarde gebleken in de afgelopen jaren. Als  stichting zijn we trots op de terecht onderscheiding en hopen dat hij ook de volgende termijn weer als voorzitter zijn energie inzet om rolstoelbasketbal verder op de kaart te zetten.

In dit interview vind je de beweegredenen van Wim om voor stichting BEN actief te zijn.

 

De foto’s op  deze pagina komen van: Jordi Menheer, BarendrechtNU.nl: https://barendrechtnu.nl/nieuws/barendrecht/29977/fotos-lintjesregen-barendrecht-2019

 Wim ontvangt het lintje uit handen van burgemeester Jan van Belzen met echtgenote Maria aan zijn zijde.