Skip to content
BEN Experience voor evenementenbureaus

BEN opent een nieuwe webshop waarvan iedere verdiende euro teruggaat naar de sport

Vanaf vandaag, woensdag 31 oktober, is onze nieuwe webshop geopend. Het assortiment bestaat op dit moment uit rolstoelen en onderdelen van het merk GTM. Later zal dit aangevuld worden met kleding, promotieartikelen en andere toepassingen voor rolstoelgebruikers.

Maatwerk binnen het budget van de gemeente

BEN maakt geen (minieme) winst op de verkoop van rolstoelen en dit is een bewuste keuze. Het is voor gehandicapten om financiële redenen vaak lastig om de juiste rolstoel aan te schaffen waarmee zij een sport kunnen beoefenen, waardoor een drempel ontstaat om te starten met sporten. BEN neemt deze drempel weg en biedt rolstoelen aan voor een verkoopprijs die aansluit op het budget wat de woongemeente van de koper ter beschikking stelt.

BEN biedt hiermee iets unieks: maatwerk binnen het budget van de gemeente. Dankzij BEN kan iedere sporter met een beperking een goede sportrolstoel aanschaffen. Een ambitie die oprichters van de stichting Toine Klerks en Gertjan van der Linden nauw aan het hart ligt.

Rolstoelbasketbal draagt bij aan participatie

“Rolstoelbasketbal is een geweldig middel om een bijdrage te leveren aan het volledig participeren in de samenleving. Zelfvertrouwen, teamwork, communicatie, conditie en doorzettingsvermogen, maken dat iedere sporter zich beter ontwikkelt als persoon en zijn eigen kansen in de maatschappij vergroot. Wij willen het voor iedereen mogelijk maken om te kunnen gaan rolstoelbasketballen en rolstoelbasketbal te ervaren op alle mogelijke niveaus.” aldus Toine Klerks, directeur van Stichting BEN.

Rolstoelen worden aangemeten door oud-topsporters

Gertjan van der Linden is naast oprichter van de stichting ook bondscoach van het Nederlands vrouwenteam en ex-rolstoelbasketballer. Hij meet regelmatig een rolstoel aan voor stichting BEN. Als topsporter weet hij hoe belangrijk het is dat de rolstoel naadloos aansluit op de wensen en behoeften van de gebruiker. Gertjan is niet de enige (ex-)sporter, alle personen die namens de stichting rolstoelen aanmeten zijn sporters.

Rolstoelen worden verkocht tegen kostprijs

De nieuwe webshop is geopend op 31 oktober en producten worden verkocht tegen een zeer lage prijs. Dit kan BEN enkel doen doordat het een stichting is, maar zoals iedere stichting kunnen wij ook niet zonder steun van buitenaf. BEN is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen om de ambities te kunnen realiseren en rolstoelbasketbal als meest vanzelfsprekende gehandicaptensport van Nederland te maken. BEN jij onze nieuwe supporter?