Skip to content
Toine Presentatie

Han Secretaressedag 2018 – Fit For Life

In het kader van Nationale Secretaressedag gaan de secretaresses van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ieder jaar aan de slag met een thema en dit jaar was het thema Fit for Life. Langer doorwerken tot aan de pensioenleeftijd, werkdruk, flexibel omgaan met veranderingen en je niet snel uit het veld laten slaan. Hoe ga je daar goed mee om? Omgaan met veranderingen, daar weten ze bij BEN alles van en dit jaar mocht BEN dan ook de presentatie en een van de clinics verzorgen. De secretaresses van de HAN delen graag hun ervaringen.

“ Toine is een goede en inspirerende spreker, hij had nog wel uren door mogen praten…”

Je bent meer dan je baan of functie!

“Onderzoek wat je passies en dromen zijn en ontdek wat je allemaal wél kan” is een beknopte samenvatting van Toine zijn presentatie en ook de HAN secretaresses hebben met open mond naar zijn verhaal geluisterd. Het is een heftig levensverhaal en Toine weet het toch op een luchtige manier te brengen, zonder dat zijn verhaal aan impact verliest. Zijn positieve levensinstelling werkt inspirerend en ook de aanwezige collega’s hebben elkaar positief weten te verrassen. De presentatie van Toine is interactief en het publiek mag delen waar ze trots op zijn, wat de passies zijn en welke verandering zij hebben ondergaan. Zo leer je dingen van directe collega’s die je niet zomaar had verwacht.

Schakelen op topsportniveau

Na de presentatie volgde o.a. een clinic Rolstoelbasketbal, gegeven door Toine, waarbij de deelneemsters direct een verandering in mindset ondergaan. Het is heftig om ineens in een rolstoel te zitten. En ook het beeld wat je in eerste instantie hebt van iemand die in een rolstoel zit is eigenlijk onterecht. Zij zijn niet zielig, maar juist heel krachtig. Als je invalide raakt moet je snel kunnen schakelen. Als je dat kunt, dan ben je absoluut “Fit for Life”!

10% wordt bepaald door wat je overkomt en 90% door wat je er mee doet

Deze dag heeft de HAN secretaresses inspiratie voor het leven geboden. Waardevol en leerzaam voor iedere (commerciële) organisatie. Wil jij ook een dag met impact?