Skip to content
Mikz Kinderopvang Toine Klerks

Wat is de betekenis van trots? Medewerkers Mikz Kinderopvang in gesprek met BEN

Op donderdag 24 januari 2019 stond de jaarlijkse Kick-Off gepland voor alle medewerkers van Mikz. Doel van deze avond was om te verbinden, een blik te werpen op het afgelopen en komende jaar en de betekenis van Trots te bespreken!

Yvette, voorzitter van de oudercommissie, heeft de medewerkers voorgesteld aan Toine Klerks, de oprichter van stichting Basketball Experience Nederland. Toine vertelde een inspirerend verhaal over zijn vader. Een topsporter die zijn leven moest veranderen, omdat hij een been verloor. Als rolstoelbasketballer heeft hij zijn dromen voort kunnen zetten. Tot hij op jonge leeftijd zelfmoord pleegde.

Dit kwam binnen! Verschillende medewerkers reageerden heftig op het verhaal. Toine, de jongen die zijn successen als eerste deelde met zijn vader, viel in een diepe put. Maar hij ging verder waar zijn vader gebleven was. Een tegenslag betekent niet direct het einde. Zet de schouders recht en klim omhoog uit de put.

Wat heeft rolstoelbasketbal nu met de kinderopvang te maken?

De Kinderopvang is een dynamische onderneming die sterk reageert op de steeds veranderende wereld. Elke verandering betekent voor hen een ‘nieuwe’ manier van werken. Bij elke verandering zullen zij de schouders recht moeten zetten. Hoewel ze niet in de put zitten, zullen ze altijd omhoog moeten blijven kijken. Met het verhaal van Toine in het achterhoofd gaan zij er in 2019 weer tegenaan. Enkele reacties:
“Zeer emotioneel!” “Wat een prachtig betoog over trotsheid en hoe om te gaan met tegenslagen die je niet zelf in de hand hebt?” “Mooiste onderdeel van de avond”
Het was een inspirerende en gezellige avond. Er werd aandachtig geluisterd, vragen gesteld, gedanst, maar vooral nagedacht over de vraag: Waar ben jij trots op?

Meer over Mikz

Mikz is een middelgrote organisatie voor kinderopvang in Waalwijk, Heusden en Loon op Zand en biedt alle vormen van opvang voor kinderen van 0-13 jaar. Zij bereiden de kinderen voor op een complexe, digitale en dynamische toekomst. Dat doen ze door hen kansen te bieden om de eigen talenten te ontdekken, te ontwikkelen en uit te groeien tot een sterk persoon. In een uitdagende omgeving met spetterende activiteiten en onder motiverende begeleiding zorgen ze voor een plezierig klimaat waar kinderen samen kunnen spelen en kunnen leren van elkaar!

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53