Skip to content

Talenten gezocht voor de Paralympische Spelen!

Vind jij rolstoelbasketbal leuk maar heb je het het nog nooit geprobeerd? Of ken jij sporters die hier uitermate geschikt voor zijn? Op zondag 14 oktober 2018 organiseert TeamNL op Papendal de tiende Paralympische Talentdag. Onze held Bo kwam door een dag als deze in aanraking met rolstoelbasketbal, nu heeft ze er al twee WK’s, een Paralympische spelen en twee EK’s op zitten! Iets voor jou?

Tijdens deze dag nodigen we iedereen uit die talent voor sport heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus! En voor 35 sporters heeft dit al geleid tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. En daarvan namen 16 sporters deel aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles!

Voor de Paralympische Spelen van 2024 en 2028 zijn wij daarom altijd op zoek naar nieuw talent. En wie zoeken wij voor de Paralympische Talentdag? Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben.

Voor specifiekere informatie zie www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch.

Wat kan jij doen?

Ken jij iemand die aan het profiel hierboven voldoet? Wijs diegene dan op de Paralympische Talentdag en wie weet ben jij de scout die de volgende medaille voor Nederland binnensleept!

Hoe werk het aanmelden?

Ben je of ken je een nieuw paralympisch talent, meld je dan aan via het formulier op www.paralympisch.nl/talentdag/meldjeaan.