Skip to content

Succesvolle pilot zorgt voor structurele samenwerking met ‘Yes We Can Clinics’.

Dat een rolstoelbasketbal clinic met bijbehorend sportersverhaal indruk maakt is ons bekend, maar dat dit een bijdrage kan leveren aan een programma voor de jongeren van Yes We Can Clinics is een extra mooi compliment. Na een pilot van twee dagen besluiten stichting BEN en YWCC deze unieke combinatie verder te benutten.

Om allerlei redenen lopen jongeren soms vast in hun leven. Als niets meer werkt komen ze bij Yes We Can Clinics.  Zij helpen deze jongeren en hun families er weer bovenop, bieden perspectief en de handvatten om hun problemen te tackelen en zo een echte gedragsverandering te realiseren. Yes We Can Clinics werkt vanuit de (positieve) dynamiek van de groep, met zowel groepssessies als één-op-één sessies. Dagelijkse sport- en outdooractiviteiten zijn vast onderdeel van het behandelprogramma. Daarnaast werken ze met een strak kaderend programma. Zo krijgen jongeren, jong volwassenen en hun ouders/verzorgers bij YWCC inzicht in hun gedrag en de achtergronden daarvan. Op die basis ontwikkelen ze voor hen nieuwe handvatten om het leven weer op de rit te krijgen.

 

In de sport- en outdooractiviteiten is dit jaar een nieuwe activiteit toegevoegd. Na een inspirerende presentatie van de rolstoelbasketballer waarin ervaringen, anekdotes, diepen en dalen gedeeld worden, stappen de jongeren zelf in een rolstoel om de wereld te zien vanuit een ander perspectief en op een andere manier met elkaar te sporten: rolstoelbasketbal.

‘Ik vind het mooi dat de organisaties elkaar gevonden hebben. Teamsport in het algemeen draagt bij aan eenieders ontwikkeling, maar als je iets nieuws doet met elkaar en tegelijkertijd de uitdaging hebt om niet te kunnen lopen tijdens deze sport, dan ontstaat er een andere dynamiek wat mooie inzichten op kan leveren. Voor de deelnemer, maar ook voor de begeleiding,’ aldus Toine Klerks, directeur van Stichting BEN.

Na een tweedaagse pilot onder leiding van ex-international Paul Toes op de jeugdkliniek in Hilvarenbeek voor jongeren van 13-23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen reiken stichting BEN en Yes We Can Clinics elkaar de hand: de clinics rolstoelbasketbal in combinatie met het verhaal van de sporter zijn een waardevolle en unieke bijdrage in het programma en worden dit jaar structureel onderdeel van het programma. Volgend weekend staat sportster en BEN-held Bo Kramer voor de internationale groep op dezelfde locatie om haar verhaal te delen en natuurlijk een uniek sportervaring achter te laten!

 

Ferry Greevink Coördinator YWCC sport‑ en ontwikkelprogramma onderstreept de unieke samenwerking: “Doordat rolstoelbasketballers hun levenservaringen delen met onze fellows, krijgen zij inzicht in verschillende thema’s zoals omgaan met tegenslagen, hulp vragen, acceptatie en positiviteit, Dit gebeurt met een gezonde dosis humor, waarbij relativeren een belangrijke rol speelt. Daarnaast leren fellows tijdens de rolstoelbasketbal clinics uit hun comfort zone te treden, drempels te nemen en overwinnen, vallen en weer opstaan, én balanceren. Door de zeer ervaren instructeurs en de enorm waardevolle en leerzame boodschap die de rolstoelsbasketballers hebben, sluit dit feilloos aan bij de behandeling van Yes We Can Clinics”.

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53