Skip to content

Projectmedewerkster Roos Hudepohl neemt afscheid bij BEN

Op 1 maart 2021 stopt Roos Hudepohl bij stichting BEN. Roos haar functie bij BEN was projectmedewerkster, daarbij was ze bijna 3 jaar verantwoordelijk voor de financiële administratie, het coördineren en uitvoeren van projecten en evenementen. Roos was een zeer gewaardeerde kracht bij BEN en we wensen haar veel succes bij haar nieuwe werkgever. We zijn blij dat Roos zich als vrijwilligster nog steeds wil inzetten bij evenementen. Voor haar afscheid hebben we een interview afgenomen, waar ze vertelt over hoe ze bij BEN terecht is gekomen, wat ze hierna gaat doen en over een paar hoogtepunten in haar tijd bij BEN.

Hoe ben je bij BEN terecht gekomen?

“In het laatste jaar van mijn opleiding Sportkunde had ik de mogelijkheid om binnen het valide basketbal mijn scriptie te schrijven. Echter had ik de droom om me in te zetten binnen de aangepaste sport. Na het kijken van een training rolstoelbasketbal op het Topsportcentrum Papendal was ik verkocht. Na deze periode hebben Gertjan en Irene mij in contact gebracht met Toine Klerks, directeur van Stichting BEN. Vervolgens kreeg ik een baan aangeboden als projectmedewerker en werd mijn droom werkelijkheid.”

 

Wat is de reden dat je bij BEN weggaat?

“Op dit moment ben ik aan het onderzoeken wat mij gelukkig maakt en bekijk ik waar ik energie van krijg. Het afgelopen jaar ben ik die energie even verloren, maar dit neemt niet weg dat ik de sport nog steeds een warm hart toe draag. Ik vind het belangrijk dat ik mij blijf ontwikkelen en persoonlijk ervaar waar ik blij van word. Het is denk ik heel gezond om eens verder te kijken en te herontdekken wat je belangrijk vind.”

 

Wat ga je nu doen?

“Het afgelopen jaar heb ik de mogelijkheid gekregen om de Lean Green Belt training te volgen. Mede dankzij Mensium en Driessen Foundation. Ik heb hier ontdekt dat ik het leuk vind om verbeteringen door te voeren in een organisatie. Mijn creativiteit en enthousiasme kwam hier goed tot uiting. Nu werk ik als teamondersteuner bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Het is weliswaar vreemd om je collega’s niet fysiek te ontmoeten, maar het dagelijkse digitale contact is toch fijn. Zeker als je een mensen-mens bent.”

 

Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt bij BEN?

“Een van de grootste evenementen die ik heb meegemaakt bij BEN is het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen in 2019. Toen ik net begon mocht ik aansluiten bij de organisatie. Ik was verantwoordelijk voor zakelijke en maatschappelijke side-events en ondersteunde de algemene uitvoering van het EK. Dit was een fantastische ervaring” Roos vertelt over een maatschappelijke activiteit voor senioren van stichting Humanitas. “Een van de ouderen stapte in een rolstoel om te zien hoe het was. Voor dat we het wisten zat iedereen van de groep in een rolstoel, klaar om te basketballen. Daarna konden ze het echte werk bewonderen: een wedstrijd van de Nederlandse rolstoelbasketbal dames. Nadat het EK was afgelopen, was er voor alle sporters, staff en organisatie een barbecue. Waarbij iedereen uit zijn dak ging op de dansvloer, ik genoot ervan dat iedereen zichzelf kon zijn.”

Ze vertelt ook over een van de latere projecten die ze heeft opgezet in 2020. De FUNdamentals, trainingsdagen voor jongeren met een lichamelijke beperking, die hier de kans krijgen om de basis te leren van het rolstoelbasketbal.

 

Wat heb je bij BEN geleerd?

“Bij Stichting BEN heb ik eigenhandig mogen ervaren wat een mooie en professionele sport rolstoelbasketbal in Nederland is. Een prachtige sport vol met fanatieke en inspirerende persoonlijkheden. Ook heb ik bij BEN de kracht en het belang van de vrijwilliger ervaren en er daarom voor gekozen actief en betrokken te blijven bij BEN als vrijwilliger.”

 

“Ik wens dat Stichting BEN blijft dromen, bloeien en groeien. Dat er steeds meer mensen het enthousiasme en de passie voor rolstoelbasketbal gaan voelen zoals ik dat de laatste twee jaar heb gevoeld. Ik wil via deze weg nogmaals iedereen bedanken met wie ik in mijn tijd bij BEN heb samengewerkt. Ik koester enkel warme herinneringen aan deze prachtige stichting.”

 

Wil je Roos nog bereiken of wil je nog een berichtje voor haar achterlaten dan kan dat op emailadres roos@basketballexperience.nl