Skip to content

Paul Toes verbindt zich aan stichting BEN voor onbepaalde tijd

Na een jaar geleden een tijdelijk dienstverband aan te zijn gegaan bij stichting BEN zetten Paul Toes en stichting BEN de vervolgstappen voor de lange termijn: een vast contract.

Paul zette zich, sinds zijn afscheid bij het Nederlands rolstoelbasketbalteam (na Paralympics 2016), in als ZZP-er met clinics in met name het onderwijs. De ex-international is met zijn enthousiasme voor de sport een graag geziene gast op basisscholen, middelbare scholen en verschillende bedrijven. Met de focus op middelbare scholen in combinatie met het project School on Wheels van Fonds Gehandicaptensport bestrijkt hij een groot onderwijsgebied in Nederland met zijn clinics rolstoelbasketbal en inspirerende levensverhaal. In gesprek met stichting BEN in de zomer van 2020 vond hij de overlap en de gezamenlijk ambitie om rolstoelbasketbal, maar ook de beeldvorming op gehandicaptensport in het algemeen, een boost te geven.

Het voelt goed
‘Bij stichting BEN zie ik de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen en tegelijkertijd mijn passie uit te voeren. Doet afgelopen jaar heeft mij alleen maar verder overtuigd dat we elkaar alleen maar kunnen versterken en uit kunnen groeien tot dé plek waar je moet zijn voor een bijzondere sportervaring en tegelijkertijd iets terug kan doen voor de maatschappij’, vertelt Paul bij de contractondertekening aan voorzitter Wim Steen, die Paul vanaf de start van zijn basketball-carrière kent.

Als ‘accountmanager clinics’ heeft Paul de ingezette weg van professionalisering op deze pijler doorgezet om te zorgen voor een unieke beleving voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Naast de coördinatie en ontwikkeling van clinics zette Paul zich in bij verschillende projecten voor jeugdrolstoelbasketbal en had hij een uitvoerende rol bij ‘Sitness’. Het bestuur en directie van Basketball Experience NL ziet de toekomst met Paul vol vertrouwen tegemoet.