Skip to content
WK Hamburg - Mustafa Korkmaz - foto door Ilse Schaffers

Mustafa als unieke spreker

Mustafa heeft in zijn leven al heel wat drempels overwonnen, maar een presentatie geven over zijn levensverhaal blijft spannend. Tijdens de opening van het Graafschap College in Doetinchem mocht Mustafa Korkmaz, captain van het Nederlands rolstoelbasketbal team en held van BEN zijn levensverhaal vertellen. Zijn motto: de kracht van uniek zijn. Met coaching van BEN lukt het Mustafa om zijn verhaal op een goede manier over te brengen op de groep. “Het is weliswaar mijn levensverhaal en je kunt er dus eigenlijk niks fout aan doen, maar kwetsbaar ben je zeker zo voor een groep.” Ook presenteren doet Mustafa op topniveau en iedere keer smaakt weer naar meer. De groep reageerde er erg positief op en er kwam een mooi gesprek op gang.

Waarom heeft Mustafa eigenlijk voor rolstoelbasketbal gekozen?

Nu geef ik als antwoord: omdat rolstoelbasketbal de meest spectaculaire gehandicaptensport is! Dat wist ik echter nog niet toen ik in 1996 begon met rolstoelbasketbal. Ik wist alleen dat ik goed was met een bal. Ik dacht eerst aan voetbal en dan de rol van keeper. Dat was mijn vader ook en dan konden we samen spelen! Voetbal was helaas geen gehandicaptensport en tja, het gaat ook niet zo makkelijk zonder voeten. Ik kwam terecht bij een club in Hengelo waar ik de kans kreeg om kennis te maken met rolstoelbasketbal. En vanaf toen was ik verkocht aan het spelletje en rolde de bal snel verder richting de top.

Wat betekent BEN voor Mustafa?

BEN creëert een werksfeer die perfect bij mij past. Het is veel meer dan werk. We delen een passie en hebben hetzelfde doel: rolstoelbasketbal op de kaart zetten. BEN is een katalysator in mijn persoonlijke ontwikkeling en als ZZP’er. BEN steunt mij met alles. Je hoeft mij niet te vragen of ik het leuk vind om een clinic of presentatie te geven. Dat zie je, voel je en mijn enthousiasme spat er aan alle kanten af. Anderen laten ervaren wat rolstoelbasketbal is, leuker kan niet toch? Ik BEN trots ambassadeur van de stichting en de sport en hoop nog vele jaren samen te mogen werken aan dit mooie doel.

Heb jij hetzelfde doel?

BEN doet er alles aan om deze te realiseren, maar kan dit nou eenmaal niet zonder hulp. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en supporters. Iedere kleine bijdrage is welkom en zorgt er voor dat wij nog meer bij kunnen dragen aan de sport en de maatschappij. Wil jij een steentje bijdragen?