Skip to content

Mark Aalders waardevolle aanvulling voor stichting BEN

Al jaren actief in het rolstoelbasketbal, als speler, trainer en enthousiasteling. De Zeeuwse Mark Aalders kwalificeerde zich voor Rio en was jarenlang onderdeel van het CTO en nationaal mannenteam. De schietende center, die noodgedwongen moest stoppen met basketball op topniveau, zette zich na zijn professionele carrière in voor de Zeeuwse basketbalclub RBVM en voor de Module Aangepast Sporten in Zeeland. Vanaf 1 februari gaat hij voor 3 dagen per week aan de slag bij stichting BEN, als projectmedewerker.

Mark gaat zich met name inzetten op jeugdrolstoelbasketbal. Middels het project FUNdamentals in samenwerking met de Cruyff Foundation en de Nederlandse Basketball Bond focust hij zich op ledenwerving in de jeugdcategorie. Daarnaast stapt hij in het project Gamechangers, een samenwerkingsproject met stichting Ready. Daar gaat hij aan de slag om invulling te geven aan maatschappelijke dienstverlening voor jongeren gefocust op 3×3 basketball. Daar is zijn opdracht om te zorgen dat jongeren zonder beperking in contact komen met rolstoelbasketbal en dat rolstoelbasketbal vanzelfsprekend gaat worden op 3×3 toernooien in Nederland.

Naast de toegewezen projecten zal Mark ook clinics blijven geven om de beeldvorming op Paralympische sport positief te blijven beïnvloeden bij jong en oud. Met een contract van een jaar hoopt hij zich dit jaar te ontwikkelen om in de toekomst een vaste waarde te worden binnen de stichting, om nog meer slagen te maken in de professionalisering van onze sport. ‘Ik heb onwijs veel zin om te beginnen bij BEN! Dat is na de jaarstart en het ontmoeten van collega’s, waaronder oud bekenden uit de sportwereld, alleen maar meer geworden’, aldus Mark. Directeur Toine Klerks ziet in Mark een waardevolle aanvulling op het huidige BEN team: ‘Mark heeft een basketball-hart en is iemand die met de juiste passie, energie en no nonsense mindset perfect in het team past. Een waardevolle aanvulling en all round inzetbaar bij de praktische uitvoering van onze activiteiten. Van het geven van clinics tot het inspireren van jeugd en bedrijfsleven.’ Mark zal wekelijks terug te vinden zijn op de BEN-vestiging in Sprang Capelle maar is daarnaast door heel het land actief.

Wil je Mark bereiken, dan kan dat via mark@basketballexperience.nl
Wij wensen Mark veel succes dit jaar!

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53