Skip to content

Leerkrachten als een team tijdens clinic

Elke leerling moet de kans krijgen om zich optimaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen, omdat voor elkaar te krijgen moet de school en leerkrachten elk moment van de dag optimaal presteren. Zeker voor de Bogermanschool, directrice Ingrid de Baat “We zijn een school in een focuswijk, de meeste kinderen komen met een achterstand binnen en wij moeten zo snel mogelijk de achterstanden zien weg te werken. Hoe eerder je daarmee begint hoe groter de kansen worden voor onze kinderen. Het is dus echt hard werken op de Bogermanschool.

BEN OPRICHTER TOINE BRENGT PASSIE

De dag begon met het aangrijpende persoonlijke verhaal van Toine, vanaf het begin zaten we op het puntje van onze stoel. De manier waarop Toine tegenslagen op jonge leeftijd heeft overwonnen en nu gebruikt als drijfveer is geweldig. Natuurlijk zijn situaties niet 1 op 1 te vergelijken, maar met  onze school hebben we ook de nodige tegenslagen gehad. We werken knetterhard en de resultaten vallen soms toch tegen. Hierdoor was ons vuur een beetje gedoofd. Mede dankzij de presentatie en clinic is het vuur weer aangewakkerd om de mogelijkheden maximaal te benutten.

Als school zijn we al een tijd bezig met Management Drives kleuren en passie, Toine had dit moeiteloos in zijn verhaal verweven inclusief oefeningen, zodat iedereen actief mee deed tijdens de presentatie.

KLEUREN VERANDEREN

Na de presentatie gingen we naar het actieve gedeelte. Het mooie van rolstoelbasketbal is dat alle medewerkers op nul begonnen. De sfeer was geweldig en we hebben veel gelachen met elkaar. Tijdens partijvorm kwamen echte verrassingen naar boven, bijvoorbeeld “groene” mensen (overleggend en harmonie) werden “rode” (actie en aanpakken) mensen. Deze kennis gebruik ik nu met regelmaat, in de groep hebben de “groenen” de overhand echter weet ik nu dat iedereen een andere kleur in zich heeft, die probeer ik zo nu en dan naar boven te halen.

PASSIE EN ONTSPANNING

Dit was zeker een dag met een gouden rand, waar we als team elkaar beter hebben leren kennen, hebben samengewerkt en vooral veel hebben gelachen.

 

 

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53