Skip to content

Giel Krol nieuwe vrijwilligers-coördinator bij stichting BEN

Al jaren een vast gezicht bij evenementen van stichting BEN, Giel Krol. Zijn wens om een structurele bijdrage te leveren aan stichting BEN en de wens van de groeiende stichting om meer zorg te dragen voor zijn vrijwilligers maakte dat er een nieuwe functie ontstond: vrijwilligers coördinator.

Giel was al actief bij de Stichting BEN vanaf de organisatie van de Eurocup in 2014 en is jaarlijks actief bij onze internationale rolstoelbasketbalevenementen. Van Dutch Battles t/m het EK 2019. ‘Hij kent de vrijwilligers en gaat onze contacten beheren om te zorgen voor de juiste waardering en inzet van de juiste vrijwilligers bij de juiste activiteiten. Dat in relatie tot het groeiend aantal activiteiten zorgt ervoor dat deze functie een belangrijke spil gaat zijn binnen de organisatie’, aldus directeur Toine Klerks.

Giel zal zorgen voor de coördinatie van activiteiten voor vrijwilligers, het up-to-date houden van contactgegevens en het organiseren van activiteiten die voor verbinding zorgen. ‘Ik heb er heel veel zin in, een taak die goed bij me past en die ik zelf ook als vrijwilliger vervul. Dat dit een vaste functie is zorgt ervoor dat ik structureel kan bijdragen aan deze mooie stichting,’ reageert Giel enthousiast.
Het eerstvolgende evenement wat op zijn lijstje staat is het invullen van de functies bij de tak rolstoelbasketbal op de Invictus Games eind april in Den Haag.