Skip to content

Europese topclubs Rolstoelbasketbal komen naar Bemmel

28 maart 2023 – De vier beste rolstoelbasketbalclubs van Europa komen naar Sportcentrum De Kooi in Bemmel, Gelderland. RSV Lahn-Dill, RSB Thuringia Bulls, Amiab Albacete, CD Ilunion strijden hier op 5 en 6 mei 2023 om de Champions Cup. Dit is het hoogst haalbare voor internationale clubcompetities, het is de Champions League voor rolstoelbasketballers. Sport- en basketballiefhebbers kunnen de Europese top van dichtbij in actie zien of zelf in actie komen tijdens één van de activiteiten die rondom het evenement georganiseerd worden.

De wedstrijden van de Champions Cup vinden op 5 en 6 mei plaats. Met de finale op zaterdag 6 mei om 19.30 uur. Buiten de wedstrijden om worden deze dagen verschillende side-events georganiseerd voor iedereen met een beperking. Dankzij de ondersteuning van de Provincie Gelderland kunnen geïnteresseerden aan het sociaal maatschappelijk programma gratis deelnemen. Scholen, ondernemers, kinderen en volwassenen met een beperking worden de komende maanden uitgedaagd om een stap te zetten in de Paralympische sport.

Hubert Hager (RSB Thuringia Bulls, #4), Reo Fujimoto (RSV Lahn-Dill, #12), Dylan Fischbach (RSB Thuringia Bulls, #30)
Champions Cup 2022; RSV Lahn-Dill – RSB Thuringia Bulls; Rietsporthalle, Erfurt (Thueringen)

Welke side-events worden er georganiseerd?

Scholentoernooi voor basisscholen in de regio: In maart en april gaan rolstoelbasketballers op minimaal 17 basisscholen een gymles rolstoelbasketbal geven aan kinderen uit groep 7-8. Daarnaast vertelt hij of zij ook zijn persoonlijke verhaal in de klas. Naar aanleiding van deze les zal de school een team inschrijven voor het scholentoernooi dat op 5 mei plaats vindt, in sportcentrum De Kooi.

Inspiratiesessies op middelbare scholen: Op vier middelbare scholen in Nederland gaan rolstoelbasketballers een inspiratiesessie geven. Scholieren gaan de uitdaging aan om te rolstoelbasketballen met Nederlandse toppers, samen sporten in een rolstoel en de ervaring aangaan. Alle leerlingen ontvangen een kaartje voor de halve finale van de Champions Cup op 5 mei.

Sportinstuif aangepast sporten: In samenwerking met Uniek Sporten kunnen mensen met- en zonder beperking verschillende aangepaste sporten uitproberen. Daag elkaar uit bij een potje zitvolleybal, rij elkaar in de wielen bij rolstoelbasketbal of test je vaardigheid bij een heus rolstoel obstakel parcours. Deelnemers kunnen aansluitend een wedstrijd kijken van de Champions Cup. Dit is op zaterdag 6 mei.

3×3 basketball: De eerste ronde van de Streetball Masters Tour in Nederland wordt in Bemmel georganiseerd. Het gaat om een 3×3 rolstoelbaskebal toernooi op 6 mei, waarbij jonge (rolstoel)basketballers onder leiding van TeamNL spelers het tegen elkaar opnemen in een toernooivorm. Aansluitend zullen deze jongeren de finale bijwonen van de Champions Cup om hun idolen aan het werk te zien!

Meer informatie op https://basketballexperience.nl/championscupff/

Gelderse topsporters

Bij de twee Duitse ploegen (Lahn Dill & Thuringia Bulls) spelen maar liefst drie Nederlanders die hun rolstoelbasketbal opleiding in Gelderland hebben genoten. Zij woonden jarenlang op Papendal en in Arnhem centrum: Jitske Visser, Arie Twigt en Quinten Zantinge.

De Thuringia Bulls vieren met de fans na een overwinneing, Jitske Visser (RSB Thuringia Bulls, #8) toont een hart
Champions Cup 2022; RSV Lahn-Dill – RSB Thuringia Bulls; Rietsporthalle, Erfurt (Thueringen)

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53