Skip to content

Eerste internationale evenement na de zomer: Papendal Tournament

Al jaren verzorgt stichting BEN een gedeelte van de voorbereiding van de nationale teams op weg naar eindtoernooien. Het Coronavirus zette dit jaar een streep door de Paralymics en zo ook in het voorbereidingsprogramma, zo was de organisatie genoodzaakt om de Dutch Battle 2020 te verplaatsen naar volgend jaar. Hoe dan ook biedt het mogelijkheden om alternatieve toernooien te ontwikkelen. Zo ontstond het Papendal Tournament, een vriendschappelijk toernooi voor de vrouwelijke- en mannelijke (inter)nationale rolstoelbasketbal teams/clubs dat plaats zal vinden van 4-6 september 2020. 

Het nieuwe vriendschappelijke toernooi voor vrouwelijke- en mannelijke (inter)nationale rolstoelbasketbal teams; zowel club als landenteams zijn welkom. Dit toernooi wordt van 4-6 september gespeeld, mogelijk zonder publiek, waarbij alle faciliteiten zullen ingericht zijn op de 1,5 meter richtlijnen. Deelnemende landen/clubs zullen deelnemers zijn die niet hoeven te vliegen (zoals Duitsland en Frankrijk). Hoewel er vanuit het kabinet versoepelingen zijn aangekondigd houden heeft de gezondheid van de sporters prioriteit. 

¨Wij merkten na de verplaatsing van de Dutch Battle 2020 dat er toch behoefte is aan een toernooi vanuit de (inter)nationale teams. Door dit toernooi aan te bieden, hopen wij dat de deelnemers toch een vorm van competitie kunnen ervaren. Door goede afspraken met Hotel Papendal en gunstige voorwaarden voor de deelnemers denken we dat we het voor elkaar gaan krijgen,¨ aldus directeur Toine Klerks. 

Sportcentrum Papendal in Arnhem is de locatie waar het toernooi zich afspeelt. Door de ruime faciliteiten die het sportcentrum biedt is dit de meest ideale, inspirerende maar bovenal ook veiligste plek om elkaar te ontmoeten. In overleg met het NOC*NSF, Hotel Papendal en Sportcentrum Papendal wordt het event zo ingericht dat het voor de deelnemers, staff en organisatie veilig genoeg is om deel te nemen.

 

Mariska Beijer (#15, Netherlands), Oumy Fall (#5, France); Netherlands – France, ECWA 2019, Topsportcentrum Rotterdam, Rotterdam (Netherlands)