Skip to content

BEN @ JJI

 

Wist jij dat BEN bij uw bedrijf/organisatie/school clinics kan komen geven? Een van de unieke locaties voor ons waren de JJI’s in Nijmegen en Lelystad. In de Justitiële Jeugdinrichting werden wij meerdere dagen ingezet voor meerdere clinics van 50 minuten. 

 

Sport is voor iedereen

 

Het is belangrijk voor jeugd om te sporten en verschillende indrukken te krijgen. Het was een bijzondere ervaring om te rolstoelbasketballen in een jeugdinrichting en deze jongeren een indruk mee te geven op rolstoelbasketbal, gehandicapten, topsport en dromen najagen. 

 

Meerdere clinicgevers werden ingezet over verschillende dagen. Pieter-Bas van JJI Lelystad vatte het mooi samen: “Alle begeleiders hadden een vrijwel dezelfde aanpak, zij hadden direct de aandacht van de jongeren te pakken, en werden de hele clinic bij de les gehouden. Voor onze doelgroep een mooie indeling om even kort een intro verhaal te houden en daarna aan de slag in de rolstoelen. Dit zorgt ervoor dat jongeren geen ruimte krijgen om afgeleid te worden en actief betrokken blijven bij de activiteit”. 

 

BEN-effect

 

Het is mooi om te zien dat wij een BEN effect hebben achtergelaten bij de jongeren. Een maand later praten ze er namelijk nog over, Frans van JJI Nijmegen: “Het is mooi om te zien dat sporters met een handicap zoveel respect afdwingen van jongeren die toch heel wat op hun kerfstok hebben, ze waren super enthousiast en de begeleiding vond dat eveneens. Het was het erg moeilijk om de rolstoel met bal onder controle te krijgen, als het dan toch lukt werd er flink gejuicht. Het partijtje was natuurlijk het allerleukst!” 

 

 

 

Leden van het nationaal team Orange Lions eindigen een clinic vaak met 1 tegen de rest. Een moment dat voor deelnemers echt de ogen opent aangezien ze dan worden weggespeeld. Pieter-Bas: “Jongeren waren erg onder de indruk van jullie niveau basketbal. Ze begrepen maar niet hoe het toch kan dat jullie zo goed zijn. Een mooie boodschap voor de jongeren dat als je veel oefent en ergens voor gaat je heel veel kan bereiken!” 

 

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53