Skip to content

BEN-delegatie naar Suriname voor ontwikkeling rolstoelbasketbal

Volgende week vertrekt een team van stichting BEN naar Paramaribo om 3×3 rolstoelbasketbal te initiëren en sporten met een beperking te stimuleren in samenwerking met de Ilonka Elmont Foundation en stichting Fonds Kind en Handicap.
Met drie personen levert stichting BEN een bijdrage aan de tweedaagse Ready & Able ‘train de trainer’ opleiding. In de persoon van Gertjan van der Linden, Mark Aalders en Martin Ho Suie Sang, is er een gevarieerde delegatie aanwezig waardoor er ervaringen gedeeld kunnen worden vanuit alle perspectieven.
Bij het project worden ook lokale fysiotherapeuten betrokken. Zowel vanuit organisatorisch, medisch, spelers- als coach perspectief is er dus expertise aanwezig.
De training bestaat uit een theorie, een praktijk- en een certificeringsonderdeel. Met dit “Train-the-Trainer” programma zullen er meer bekwame mensen worden opgeleid, waarmee zij meer ervaring krijgen in het werken met deze doelgroep. Belangrijk, aangezien dit één van de belangrijkste bouwstenen is voor de sportontwikkeling in Suriname.

Bij de afronding en certificering van de opleiding zal er middels de 3×3 rolstoelbasketbal launch een overdracht zijn van 12 gedoneerde sportrolstoelen en 15 stuks 3×3-basketballen zodat er actief aan de slag kan worden gegaan met de deelnemers.

De activiteiten passen mooi in de ambitie om ook internationaal op verschillende niveaus een verschil te maken in de beeldvorming op sporten met een fysieke beperking door middel van de inzet van rolstoelbasketbal. Op 31 maart vertelt het drietal van BEN, waarna zij op 5 april weer terug vliegen.