Skip to content

BEN je eigen held– Bo Kramer

Bo Kramer loopt, maar speelt toch rolstoelbasketbal. Haar sportcarrière begon echter niet bij rolstoelbasketbal. Haar droom was om bij Ajax te gaan voetballen, maar op jonge leeftijd viel deze droom al in duigen. Op haar elfde werd er bij Bo botkanker geconstateerd. Haar rechter scheenbeen is toen compleet vervangen door haar linker kuitbeen. Na een heftige operatie kon ze steeds minder goed rennen en intensief bewegen. Een ‘normale sport’ zat er niet meer in voor Bo.

Op jacht naar GOUD

Door middel van een Paralympische talentendag, georganiseerd door NOC*NSF, kwam ze in aanraking met rolstoelbasketbal. Ze was gelijk verkocht en vanaf toen ging het heel snel. In 2014 mocht ze mee naar het WK en vanaf 2015 woont en traint ze full time #OpPapendal. Hier werkt ze haar aan doel: de hoogste trede op het erepodium van de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. Na een jaar vertraging is zij samen met team in 2021 gekroond tot Paralympish kampioen! Haar overige hoogtepunten zijn Brons tijdens Paralympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro, wereldkampioenschap tijdens het WK in Hamburg in 2018 en meerdere Europese titels! Haar hoogtepunt? Paralympisch goud in Tokyo in 2021.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Bo is ambassadeur, oftewel held, van Stichting Basketball Experience NL en vanuit die rol geeft ze ook presentaties en clinics. Ze is als geen ander in staat te motiveren, passioneren en inspireren. Ze laat zien dat elk nadeel een voordeel heeft en dat je er gewoon uit moet halen wat er in zit! Ze triggert jou en je organisatie om doelen te stellen in het leven en daarvoor te gaan. Want volgens Bo begint iedere doelstelling met een droom, net zoals zij die had toen ze 11 was.

Haar motto: “You don’t need a hero, just go out and create one yourself”

Held op het veld en naast het veld

Naast een succesvol rolstoelbasketbalster zet Bo zich ook maatschappelijk in. Naast de lezingen die ze geeft en voltijd trainingsprogramma is Bo in 2022 afgestuurd fysiotherapeut. Is dit genoeg? Niet voor Bo! Ze heeft zich direct ingeschreven voor een Master Biomedische Wetenschappen. Benieuwd waar ze de energie en drive vandaan haalt? Luister naar verhaal en laat je inspireren. 

In deze video stelt Bo zichzelf voor. Bo heeft al heel wat presentaties mogen geven. Ook bij de ondernemers die op uitnodiging van de Rabobank een dag op Papendal hebben gehad heeft Bo een onuitwisbare indruk gemaakt. Een jonge meid die haar verhaal al zo goed weet over te brengen op volwassenen en ondernemers heeft hen heel wat geleerd over doorzetten, durven en ondernemen.

Bo boeken als spreker

BEN jij benieuwd naar het verhaal van Bo? Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund