Skip to content

Succesvolle inspiratieweek Onze Lieve Vrouwelyceum Breda

Monique Paanakker, Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda, is in 2016 via Breda Actief met Toine Klerks en stichting BEN in contact gekomen. Ze weet het nog goed, krap 1 maand vooraf nog op zoek naar een partij die het project over leven met een beperking kon aanvullen. Toine was direct enthousiast en dit is alweer het derde jaar van de samenwerking. Het is vast onderdeel van het programma geworden voor de leerlingen van 3 havo. Leerlingen rond de 14-15 jaar die een inkijk krijgen in het leven met een beperking. En om Monique te citeren: “De leerlingen luisteren met open mond naar de persoonlijke verhalen”.

Groot dromen

Tijdens de presentaties en clinic is de rode draad: wat is je droom in het leven? De helden, Toine en andere BEN’ers weten dit goed over te brengen. Ieder heeft zo zijn eigen levensverhaal en waar de leerlingen op voorhand medelijden hebben met, kijken ze na afloop van de week juist op tegen de BEN helden. Als je groot droomt en hard werkt dan kan namelijk alles.

Door een strak programma, goede voorbereiding en oprechte verhalen dwingen de helden op een goede manier respect af. De leerlingen blijven geboeid en vergeten deze ervaring nooit meer. Iets wat Monique iedere school kan aanbevelen als aanvulling op het reguliere lesprogramma. Ben jij benieuwd naar het BEN effect?