Skip to content

De kracht van zelfacceptatie
– Mariska Beijer

Mariska Beijer staat bekend om haar kracht, echter is dat nooit vanzelfsprekend geweest. Als klein meisje al geplaagd door meerdere chronische ziektes en nierkanker, kreeg ze een ongeluk waarbij ze haar rechtervoet verloor. Ondanks de vele operaties, tegenslagen, ziekenhuis opnames en pesterijen op school liet ze zich niet klein krijgen. Mede door rolstoelbasketbal vond ze haar kracht! 

Kracht

Als 11-jarig meisje kwam ze in inraking met rolstoelbasketbal, dat moment zal levensbepalend worden. Het was voor het eerst dat Mariska zich zo vrij voelde met sporten, grenzen kon verleggen en samen met teamgenoten zoveel plezier kon maken. Sport heeft haar gered, fysiek en mentaal, en ze hoopt anderen dat geluk ook mee te geven. 

In 2010 is Mariska intern gegaan #opPapendal als de 2e groep fulltime sporters onder leiding van Gertjan van der Linden en Irene Sloof. Dankzij die professionele omgeving en de ondersteuning vanuit thuis is ze nu uitgegroeid tot topsporter in hart en nier. Met uiteindelijke doel goud op de Paralympische Spelen. Na het ongeloofelijke succes van de Paralympische Spelen van London 2012 kwamen ze met brons thuis, toen werd het doel gezet voor Rio (2016): Goud moest het worden. 

 

 

Van falen naar succes

Helaas was de weg naar de gouden top te vroeg in Rio. In de halve finale speelden het Nederlands team onder niveau en moesten ze “weer” genoegen nemen met Brons. De droom van Paralympisch Goud kon nog 4 jaar gedroomd worden. 

Zoals we nu weten is de gouden droom uitgekomen, tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo was een team van ongelofelijk niveau en Beijer niet af te stoppen. Na de wereldtitel (2018) en meerdere europese titels (2013, 2017, 2019, 2022) was de felbegeerde Paralympische titel binnen. Hoe ze dat deden? Mariska verteld daar over in haar presentatie. 

Leven is oneerlijk

Iedereen begint op een ander startpunt, hordes zijn hoger of lager, soms zit het mee, soms zit het tegen. Soms is het leven oneerlijk, en als het kan moet je daar gebruik van maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook om de mensen om je heen te helpen. 

Haar motto: “Geluk begint bij jezelf”

Maatschappelijke inzet is een must

Rolstoelbasketballen zelf vindt Mariska fantastisch, anderen hierbij inspireren ook. Echter haar persoonlijke verhaal vertellen en hierbij het maatschappelijke effect te vertellen van sport is zeker een aanvulling op haar leven. 

Mariska is afgestuurd in Amerika als Marketeer, en zet zich o.a. in voor Stichting BEN om de beeldvorming van de gehandicaptensport te verbeteren. 

Mariska boeken als spreker

BEN jij benieuwd naar het verhaal van Mariska? Via dit formulier vul je jouw wensen in en dan nemen wij contact met je op om het verder te bespreken. Tot snel!

Feitjes

icon_basketball
0
Mensen laten ervaren
icon_beker
0
Sporters ondersteund