Skip to content

Clinic rolstoelbasketbal met Management Drives – plezier en inzichtgevend

Harmen Westerterp is consultant bij Management Drives, waar regelmatig met een sportclinic wordt gewerkt. Rolstoelbasketbal is een van de zes sporten waaruit de consultant kan kiezen. Welke sport men kiest is afhankelijk van de uitdaging binnen het team. Harmen weet precies wanneer rolstoelbasketbal geschikt is: als het team moet loskomen, te veel in beperkingen denkt, doorbreken van subgroepen, de hakken in het zand zet na interne organisatieveranderingen, stagnatie in samenwerking én als het tijd is voor plezier.

Stap samen uit de comfort zone

Op voorhand willen mensen wel eens een beetje terughoudend zijn wanneer zij het woord rolstoel in combinatie met basketbal horen. Zonder uitzondering zijn ze dat na tien minuten vergeten, doet iedereen leuk mee en hebben zij plezier. Iedereen begint op hetzelfde niveau. Sportief of niet sportief, beperking of niet. Harmen omschrijft de clinic rolstoelbasketbal als sfeermakend.

Van individuele prestaties naar samenwerking

Oranje is de kleur van het Nederlandse team, maar ook een kleur die binnen Management Drives een prestatie betekenis heeft. De oranje drijfveer staat voor de Ondernemer. Een oranje gedreven team wil vooruitgang, resultaten en prestaties laten zien, zich bewijzen. Tijdens de clinic leer je nieuwe dingen op het gebied van samenwerking. Een team gaf aan Harmen terug: We hebben ervaren dat je bij de verschillende oefeningen het heel rustig moet opbouwen. Zodra we merken dat het goed werkt en we hetzelfde ritme hebben dan kunnen we doorpakken.
Sommige dingen kun je gewoon niet beïnvloeden. Je leert al snel de beperking of situatie als een gegeven te zien en vanuit daar ga je samenwerken.

Tijdens Mustafa zijn verhaal kon je een speld horen vallen

Mustafa Korkmaz, aanvoerder van het Nederlands herenteam en held van BEN, heeft onlangs deelgenomen aan een Management Drives sportclinic van Harmen. Een meerwaarde, want na zelf ervaren te hebben hoe het is om met een beperking te sporten maakt het verhaal en de prestaties van Mustafa een diepe indruk. Het zet je aan het denken en helpt anders te kijken naar de situatie die een team als beperkend ervaart.

Zie elkaars verschillen als kracht

Beleef je eigen intrinsieke motivatie patronen en de onderlinge spanningen op de werkvloer tijdens een sportclinic. Je kracht, valkuilen en aandachtspunten als individu en als team komen direct naar boven. Een sportclinic geeft veel inzicht en is ook nog eens fun!

Iedere sporter is op zoek naar de juiste combinatie voor de eigen topprestatie. Wat sporters meemaken, maken werknemers in het bedrijfsleven ook mee. Omgaan met druk, presteren, winnen, samenwerken als team, concentreren op je taak en je niet laten afleiden.

Denken in kansen in plaats van beperkingen is zeer waardevol op de werkvloer. Je niet laten tegenhouden maar proactief omgaan met bestaande hindernissen en uw medespelers helpen en ondersteunen maakt van jou een winnaar.

Level playing field voor iedereen

Op de werkvloer is niet iedereen gelijk; onder meer ervaringen, – onderlinge verhoudingen, – resultaat en’t slimste idee, zijn mede bepalend voor het krachtenveld waarin je werkt. In deze MD rolstoelbasketbal clinic is iedereen wel gelijk. Verschuilen kan niet. Hier leer je samenwerken en communiceren vanuit een vast kader. Deze ervaring bij het rolstoelbasketbal neemt je mee naar de werkvloer en ga je ook na deze clinic nog vaak gebruiken.

Interesse in een clinic samen met Management Drives?

Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden.