Skip to content

Internationale projecten

Stichting BEN werkt niet alleen in en voor Nederland maar is ook internationaal actief. Wij steunen en initiëren projecten in en voor landen waarbij de gehandicaptensport een positieve ontwikkeling kan gebruiken. 

Dat betekent dat we internationale sporters in Nederland kunnen ontvangen, maar ook graag onze kennis delen met internationale coaches en trainers. Boek uw workshop in eigen land en laat ons een passend voorstel maken, of neemt contact op om naar Nederland te komen. Waar we u kunnen ontvangen in ons sportcentrum voor een volledig trainingskamp of uitwisselingsproject. Dit kan zijn specifiek voor een sport, maar zou ook een combinatie van verschillende sporten kunnen zijn.

Sportkennis delen – rolstoelbasketbal

Op het gebied van rolstoelbasketbal is stichting BEN gespecialiseerd met sporters en coaches, maar ook op organisatorisch gebied. In de persoon van Gertjan van der Linden hebben we een ervaren coach / ex-international aan boord die vol passie zijn kennis op het gebied van tactiek, techniek en teamprocessen deelt. Ondersteund met internationals als Mustafa Korkmaz, Jitske Visser, Mariska Beijer en Bo Kramer kan er specifiek op verschillende posities en classificaties getraind worden op ieder niveau. Van basketball fundamentals en introductie tot het perfectioneren van technische hoogstandjes en tactische ingrepen.

Sportkennis delen – (zit)volleybal en aangepast zwemmen

Naast rolstoelbasketbal hebben wij ook op (zit)volleybal en aangepast zwemmen een specialist in huis. De Nederlandse Egyptenaar Medhat Nesseem. Medhat speelde in het Nederlands zitvolleybal team en is momenteel trainer/coach bij de reguliere volleybalvereniging BOK in Kapelle. Als cursusleider was hij in Nederland, Libië, Egypte en Saudi Arabië actief op het gebied van aangepast zwemmen en zitvolleybal, waar hij vol overgave zijn favoriete sporten overbracht aan onervaren cursisten. Een combinatie van een sterk karakter, bekend met verschillende culturen maakt dat Medhat zich voor veel verschillende doelgroepen verstaanbaar maakt en zijn kennis overdraagt. ‘Wat is eigenlijk gehandicapt? Niemand is perfect, iedereen heeft zo zijn beperkingen.’ Met die insteek laat hij anderen regelmatig realiseren dat het missen van zijn been niet een blokkade hoeft te zijn in je ontwikkeling, maar dat je juist aan je andere onvolkomenheden moet werken.