Skip to content

Kia Autohaag Zeeuw geeft het EK rolstoelbasketbal vrouwen een boost in Rotterdam

Rotterdam, 15 april 2019 Kia Autohaag Zeeuw had met twee rolstoelbasketballers al een bijzondere relatie. Voor het derde jaar op rij steunen zij in samenwerking met Forward Lease international Bo Kramer met een lease auto. Dit jaar kwam daar de captain van het Nederlands rolstoelbasketbal mannenteam bij; Mustafa Korkmaz. Toen bekend werd dat het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen in Rotterdam plaats zou vinden dit jaar, was Kia Autohaag Zeeuw meteen bereid om de organisatie te ondersteunen.

 

Het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen in Rotterdam is het eerste grote internationaal erkende landentoernooi in Nederlands sinds 2006 (WK Amsterdam), maar niet alleen om die reden extra bijzonder. Op dit evenement zal ook kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Tokyo vergeven worden. De eerste vier landen gaan met dat ticket terug naar huis.
Kia Autohaag Zeeuw zorgt door het leveren van  diverseKia’s voor dat het transport van vrijwilligers, officials, scheidsrechters en VIP’s volledig is afgedekt. ‘Dat scheelt een grote kostenpost in onze begroting, maar met de bedrukking zorgt het ook voor een professionele uitstraling van ons evenement,’ aldus toernooidirecteur Toine Klerks.

 

KIA Autohaag Zeeuw
Foto: Luka de Kruijf

Met logo’s van het evenement op de ’Kia’s, rijdend door de stad Rotterdam en verplaatsend van hotel Van der Valk Ridderkerk naar Topsportcentrum Rotterdam en vice versa vallen de auto’s op en ziet het geheel er netjes uit. Voor de CEO van Autohaag Zeeuw, Jan Hofstede, is het een gebaar dat past in missie en visie van het bedrijf, dat zich ook op maatschappelijk gebied wil profileren. “Net als Kia, officiële partner van de NBA (National Basketball Association), zijn wij betrokken bij de sport, basketbal is inmiddels deel geworden van onze DNA. Als partner van het Nederlands mannen Basketbalteam en Feyenoord Basketball, is het voor de hand liggend dat wij onze medewerking verlenen aan de mobiliteit van het EK rolstoelbasketbal. Wij zijn dan ook trots op het feit dat we deel mogen uitmaken van een team met een wereldtitel op zak en een droom naar de Paralympische Spelen in Tokio. Wij wensen de dames heel veel succes op het EK”, aldus Jan Hofstede

Programmering en informatie
Het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen zal plaats vinden van 30 juni-7 juligin Topsportcentrum Rotterdam, het programma en meer informatie over dit evenement is terug te vinden op www.ecwa2019.com.