Skip to content

Kaartverkoop voor EK rolstoelbasketbal vrouwen van start

Op 30 juni start het EK rolstoelbasketbal met de openingswedstrijd Nederland – Spanje. Regerend Europees kampioen Nederland gaat voor titelprolongatie, concurrenten Groot-Brittannië en Duitsland liggen op de loer om het stokje over te nemen. Iedere wedstrijd telt! Je kunt er dit jaar live bij zijn in Topsportcentrum Rotterdam, vanaf vandaag is de ticketverkoop online.

Naast de Europese titel strijden de landen om een plek bij de eerste vier, wat plaatsing voor de Paralympische spelen van 2020 zal betekenen. Dat iedere wedstrijd telt, ook voor plek vijf en zes is een understatement. De laatstgenoemde zal namelijk rechtstreeks degraderen naar de B-divisie. Het wedstrijdprogramma heeft een piek voor Oranje op 2 en 3 juli als de nummer twee en drie van de wereld als tegenstander gepland staan: Groot-Brittannië en Duitsland.

Tickets voor alle wedstrijden zijn hier te vinden. Tickets variëren van VIP tickets tot groepstickets en van een volwassen dagkaart tot jeugd. Daarnaast biedt de organisatie mogelijkheden om te combineren. Zo is er een ticket voor een volledig finale weekend maar kun je ook een pass partout voor de hele week bestellen.

Europa is de sterkste zone binnen de rolstoelbasketbalwereld en heeft dan ook recht op vier plekken tijdens de Paralympics als gevolg van de goede Europese prestatie tijdens het afgelopen wereldkampioenschap wat Nederland wist te winnen in Hamburg. Voor Duitsland ligt het zwaartepunt meer aan het einde van het schema van poulefase. De Duitse vrouwen hebben meer Europese titels gewonnen dan Groot-Brittannië  en Nederland bij elkaar en waren tot 2013 ongenaakbaar. Plek vier lijkt een prooi te worden voor Frankrijk of Spanje. Spanje verraste op het WK vriend en vijand met onder anderen winst tegen Australië. De Franse vrouwen waren afgelopen spelen steevast het vier Europese land dat deelnam aan de Paralympische spelen, maar daar lijkt nu een kentering in te kunnen komen. Zij zullen beiden basketbal-land Turkije als hindernis moeten nemen, dat mogelijk kan verrassen doordat de Turkse speelsters ook bij de grotere clubs in Turkije tussen de mannen spelen. Toch dichten de meeste mensen Turkije de minste kansen toe. Voor hen zullen de wedstrijden tegen Frankrijk en Spanje het verschil moeten maken om een verrassing te creëren.