Skip to content

Sportredactie rolstoelbasketbal.nl

Stichting BEN heeft het genoegen om Fred Stam te verwelkomen als onze sportredacteur. Fred brengt niet alleen een schat aan ervaring en passie voor rolstoelbasketbal met zich mee, maar ook een duidelijke visie op hoe we de sport in Nederland naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Fred Stam is geen nieuwkomer in de wereld van rolstoelbasketbal; hij heeft alle facetten van de sport ervaren, van speler tot coach tot verslaggever. Zijn toewijding aan het verbeteren van de sport en zijn passie voor journalistiek maken hem een waardevolle aanwinst voor Stichting BEN.

Al 15 jaar lang koesterde Fred de droom om rolstoelbasketbal.nl nieuw leven in te blazen. Toen Stichting BEN aankondigde dat ze plannen hadden om de competitie te verbeteren en de verantwoordelijkheid daarvoor oppakte, werd Fred’s passie opnieuw aangewakkerd. Hij weet namelijk dat het informeren van de doelgroep over rolstoelbasketbal een krachtig middel is om meer mensen te betrekken bij de sport.

Fred overwoog zelfs te stoppen met rolstoelbasketbal, maar het nieuws van Stichting BEN heeft iets in hem aangewakkerd. Hij ziet het als een kans om de sport nieuw leven in te blazen, vooral omdat ledenaantallen, verenigingen en teams in het hele land langzaam minder worden, ondanks het succes van Nederlandse teams op internationaal niveau. Fred gelooft sterk dat nieuwsverslaggeving een essentiële pijler is om een sterke rolstoelbasketbalcompetitie te creëren.

Met zijn journalistieke achtergrond en ondernemersgeest, heeft Fred altijd in de publiciteit gezeten. Hij ziet rolstoelbasketbal.nl als het equivalent van wielren- en voetbalsites en wil snel na elke wedstrijd nieuws publiceren. Hij zal ook de agenda bijhouden en contact opnemen met clubs om de verhalen te vertellen van spelers die uitblinken, met enkele citaten.

Fred brengt relevante ervaring mee van zijn tijd bij Radio Rijnmond, waar hij betrokken was bij de productie en regie van sportprogramma’s. Hij begrijpt het belang van het vertellen van boeiende verhalen en hoe dit kan leiden tot meer zichtbaarheid en publiciteit, wat op zijn beurt kan resulteren in meer sponsoring voor de sport.

Samen met Fred hopen we de rolstoelbasketbalgemeenschap te versterken en de sport naar nieuwe hoogten te brengen. We kijken uit naar een spannende toekomst met hem aan boord!

Contact met Fred? mail naar pers@basketballexperience.nl

Recente berichten

Handige links

BEN op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwbrief en BEN altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uitslagen eerste speelronde | 23 september 2023 | Friendship Center Amsterdam


Sunrise Medical Braves – Stella Artois Leuven Bears                  
Zedelgem Lions – SC DeVeDo                                                              
SC DeVeDo – BC Ninane                                                                      
Stella Artois Leuven Bears – R.B.V.M.                                             
HUBO Limburg United – Only Friends                                             
BC Oostende – SC Antilope                                                                     
R.B.V.M. – Zedelgem Lions                                                                      
BC Ninane – Sunrise Medical Braves                                                      
Only Friends – BC Oostende                                                                 
SC Antilope – HUBO Limburg United                                                


36-67
58-54
53-63
43-67
66-50
42-76
75-68
66-38
68-42
72-53