Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

Helden

Een held van BEN draagt bij aan een sterk image van rolstoelbasketbal en meerdere doelgroepen en fans aanspreken. Hij of zij heeft potentie om een topspeler te worden op internationaal niveau en inspireert en motiveert anderen met zijn/haar verhaal.

Onze helden zijn sporters die anderen in beweging krijgt, fans en supporters om zich heen verzamelen om bij te dragen aan het doel van BEN: basketbal de meest vanzelfsprekende sport te maken binnen de gehandicaptensport. Omdat de beeldvorming van de sport hiervoor van groot belang is, moet de held ook matchen in het plaatje van de ultieme rolstoelbasketballer en is daarom zelfstandig, communicatief sterk en bescheiden. Een held van BEN is iemand die werkt, speelt en leeft met bezieling, energie en no-nonsens.

In 2017 hebben wij twee helden geselecteerd voor de toekomst. Na leuke gesprekken zijn de 18-jarige Bo Kramer en de aanvoerder van het nationaal mannenteam, Mustafa Korkmaz, daar uit gerold. De helden krijgen ondersteuning vanuit BEN die aangepast is op punten waar zij dat behoeven. Er is geen standaard ondersteuning en ook geen standaard tijdsperiode, want iedere held is uniek, zo ook Bo en Mustafa.

Meer weten over Bo? Klik dan hier.

Meer weten over Mustafa? Klik dan hier.