Onze gepassioneerde bestuurders
Onze gepassioneerde bestuurders

Bestuur

Voorzitter: Wim Steen

Wim Steen is een gepassioneerd bestuurder die ervaring heeft opgedaan in de basketbalwereld tijdens zijn voorzitterschap bij basketbalclub Binnenland. Daar kwam hij in contact met Ben Klerks en Gertjan van der Linden. Wim is de afgelopen jaren actief geweest als performance manager rolstoelbasketbal bij de Nederlandse Basketbal Bond en weet hoe de rolstoelbasketbalwereld in elkaar steekt. Daarnaast heeft Wim ongelofelijk veel ervaring in de bedrijfswereld en runde zijn eigen zaak. Door zijn grote netwerk en Rotterdamse werkmentaliteit is Wim van grote waarde voor Basketball Experience NL.

 

Secretaris: nico teunissen

Al een groot aantal jaren werkt Nico in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Bij De Onderwijsspecialisten is hij hoofd van de afdeling Sport & Cultuur. Het sportstimuleringsprogramma’s Special Heroes is als pilotproject binnen deze afdeling onwikkeld. Inmiddels is het programma succesvol in heel Nederland. Een nieuw initiatief is Uniek Sporten: een regionaal loket waar je met alle vragen omtrent aangepast sporten terecht kunt. De drive van Nico: zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen. Of het nu gaat om breedtesport of sport op paralympisch niveau.Nico Teunissen

Nico is van 1998 t/m 2008 bondscoach geweest van het Nederlands elektrisch rolstoelhockeyteam. Een wereldtitel en een Europese titel staat op zijn lijstje. Daarnaast heeft hij een zwak voor Suriname. Hij komt er met regelmaat en tracht met een aantal projecten en Surinaamse projectpartners ook daar mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen. Ultiem doel? Special Heroes Suriname opzetten. Dit sluit mooi aan bij het project ‘ Dreams’ van Basketball Experience NL.

En rolstoelbasketbal? Wat hem betreft een van de mooiste paralympische sporten die er is!!

 

Penningmeester: rené martens

René Martens is een rolstoelbasketballer pur sang. René speelde jarenlang voor het Nederlands team rolstoelbasketbal en veroverde meerdere medailles op zijn zegetocht, met onder anderen een gouden medaille op de Para175icOg-lympics in 1992.

Hij deed dit o.a. samen met de huidige bondscoach Gertjan van der Linden en de inmiddels overleden Ben Klerks. René volgt het rolstoelbasketbal nog steeds op de voet en werd onlangs door de NBB nog onderscheiden voor al zijn verzette werk in de rolstoelbasketbalwereld. Mede vanuit deze hoedanigheid werd René dan ook betrokken bij de plannen rondom Basketball Experience NL.
Met functies bij Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Medux heeft hij enorm veel ervaring en staat hij midden in het werkveld van de zorg en sport van de Nederlandse maatschappij.

 

BESTUURSLID: hessel-Jan smink

 

Hessel-Jan is een gepassioneerd mens, geïnteresseerd en gedreven doohessel-jan-sminkr persoons ontwikkeling en psychologie. Als initiator en directeur van het bedrijf SMIPE werkte hij iedere dag met atleten en coaches uit de topsport en breedtesport. Hij ontwikkelde samen met zijn collega na jaren van onderzoek het SMIPE-concept wat zorgt voor een op maat gesneden persoonsbeschrijving waarmee teamprocessen maar vooral de persoonlijke groei van de mens ontwikkeld en gestimuleerd worden. Daarnaast is Hessel Jan mede auteur van het boek ‘Van A tot Z succesvol’.

Hessel-Jan gaat ons met name ondersteunen op het gebied van ontwikkelen en sluit zich met zijn kennis vooral aan bij de ontwikkeling en persoonlijke coaching van rolstoelbasketballers.

 

BESTUURSLID: Stella van der sluisFoto: Roy Beusker

Stella is een energiek mens, die geraakt is door de passie in de sport. Na jarenlange werkervaring in de Europese Hotelbusiness kwam Stella in aanraking met rolstoelbasketbal op Papendal. Beide teams heeft ze van dichtbij mee mogen maken en is daardoor enthousiast geworden over de Basketball Experience NL. Door haar ervaring met evenementen, media, social media en bedrijfsleven in combinatie met een groot netwerk levert ze een geweldige bijdrage aan de stichting.