Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

Stichting BEN verwelkomt eerste internationale sporter op FSG Academy

Morgen (20 september 2017, red) zal de eerste internationale sporter arriveren die komend jaar als pilot deelneemt in een rolstoelbasketbal programma. In combinatie met de FSG Academy in Apeldoorn wil stichting BEN kijken of het de rolstoelbasketbal competitie in Nederland op een positieve manier kan beïnvloeden. Hetzij door verbreding van de competitie, hetzij door een kwaliteitsimpuls. De plannen zijn in een vergevorderd stadium, waardoor er dit jaar met een pilot gestart zal worden. In een combinatie programma van FSG, nationaal team en CTO-programma rolstoelbasketbal zal de Japanse Mayumi Tsuchida deelnemen aan het traject. De speelster van het nationaal Japans vrouwenteam en speelster van de Tokyo Fighters zal morgen arriveren en gaat competitie spelen bij SC Antilope uit Utrecht.

Mayumi Tsuchida zal verblijven op de Apeldoornse campus van FSG en geniet daar haar fysieke training, fundamentals en schottraining o.a. onder leiding van Remy de Wit waarbij zij ook enkele gecombineerd zal trainen met speelster van Royal Eagles. Een bijzondere stap richting integratie en inclusie waar we enorm trots op zijn om hier een bijdrage aan te leveren.

Mayumi Tsuchida is een vrouwelijke 4.0-speelster en zou voor basketball club een aanwinst zou kunnen zijn op de center of forward positie. Antilope-coach Jan Dijs heeft de uitdaging om zijn coaching over te brengen met taalbarrière, de Japanse staat niet bekend om haar vloeiende Engelse taal, maar waar een wil is is een weg.

Tsuchida maakte haar debuut in het Japans nationaal team in 2010 bij de WK in Birmingham en heeft 8 jaar ervaring in rolstoelbasketbal. In 2013 werd ze verkozen tot MVP van het All Women Japanese Tournament en hoopt zich het komende jaar een plek bij het nationaal team definitief toe te eigenen. Ze heeft haar verblijf ingedeeld in twee periodes: 20 september-30 oktober 2017 en van 19 februari tot mei 2018. ‘I am very gratefull to get chance to develop my skills on basketball in the Netherlands, the Orange Angels are famous and well known because of their great results in the past years. I am looking forward for my stay.’

Meld u aan voor onze nieuwsbrief