Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

Kick off Pigeons on wheels: rolstoelbasketbal in Duiven

Komend seizoen gaan Pigeons uit Duiven starten met een team rolstoelbasketbal: ‘Pigeons on wheels’. Pigeons gaan starten met één team en zij trainen twee keer per week. Zij zijn een volwaardig onderdeel van de basketbalvereniging en het doel is om uiteindelijk in te stromen in de rolstoelbasketbal competitie via de NBB.

Wie in een rolstoel zit en de sport basketball wil spelen kon tot nu alleen terecht bij Koprol in Nijmegen en WSV in Apeldoorn. Voor de spelers en voor Pigeons is het belangrijk dat het nieuwe team geen nadelige gevolgen heeft voor de teams van Koprol en WSV. Het is juist de bedoeling dat er voor die teams meer competitie is in de regio. In De Liemers en De Achterhoek zijn er geen tegenstanders voor die teams. Pigeons verwacht dan ook dat in die streken liefhebbers zijn die graag rolstoelbasketbal willen spelen, maar Nijmegen of Apeldoorn te ver weg vinden. Overigens is het zo, dat je niet rolstoel gebonden hoeft te zijn om mee te mogen doen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook spelers voor wie sporten lastig is vanwege zwakke enkels of knieën.

Trainingen
Pigeons gaan trainen op woensdag en vrijdag. Op beide dagen van 19.30 – 21.00 uur. De trainingen vinden plaats in sporthal Triominos (Eltensestraat 4, 6922 JB Duiven). De sporthal is rolstoeltoegankelijk en de eerste training vindt plaats op woensdag 30 augustus.

Officiële kick-off
Op zondag 17 september vindt de officiële kick-off ook plaats in sporthal Triominos. Van 13.00 – 14.30 uur biedt Basketball Experience NL een clinic aan voor alle belangstellenden. Deelname aan deze clinic is geheel vrijblijvend en gratis. Uiteraard worden voor deze clinic sportrolstoelen beschikbaar gesteld.

Kennismaken met Pigeons on wheels?
Ben je 18 jaar en ouder? Heb je een lichamelijke beperking, waardoor deelnemen in een regulier team niet (meer) mogelijk is? Kom dan het team van Pigeons versterken! De eerste 4 trainingen zijn gratis en vrijblijvend. Zo kun je erachter komen of deze sport echt bij je past, alvorens je besluit om wel of geen lid te worden. Er worden sportrolstoelen beschikbaar gesteld en ervaring met de sport is absoluut geen vereiste.

Neem voor meer informatie contact op met voorzitter Taco Jansen via voorzitter@depigeons.nl of 06-10707622.

Rolstoelbasketbal van start bij Pigeons in Duiven
Via deze link van Uniek Sporten is alle informatie te vinden van deze club. Zoek je een vereniging in een andere gemeente? Kijk dan even op www.unieksporten.nl .

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief