Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

Bo Kramer eerste held van stichting BEN

Rolstoelbasketbalster Bo Kramer tekende woensdag 29 maart 2017 de overeenkomst als held van BEN onder het toeziend oog van voorzitter Wim Steen. Bo speelt in het Nederlands rolstoelbasketbal team en woont sinds 2015 op Papendal waar zij studie en topsport combineert. Stichting Basketball Experience NL contracteert hiermee voor het eerst een held in het bestaan sinds 2015.

Een held van BEN draagt bij aan een sterk image van rolstoelbasketbal en spreekt meerdere doelgroepen en fans aan. Hij of zij heeft de potentie om een topspeler te worden op internationaal niveau en inspireert en motiveert anderen met zijn/haar verhaal. Basketball Experience NL verwacht van een held dat hij/zij anderen in beweging brengt, fans en supporters om zich heen verzameld om bij te dragen aan het doel van BEN: basketbal de meest vanzelfsprekende sport te maken binnen de gehandicaptensport. Omdat de beeldvorming van de sport hiervoor van groot belang is, moet de held ook matchen in het plaatje van de ultieme rolstoelbasketballer en is daarom zelfstandig, communicatief sterk en bescheiden. De held van BEN is iemand die werkt, speelt en leeft met bezieling, energie en no-nonsens.

‘Bo is iemand die perfect in dit plaatje past. Graag ondersteunen wij haar op verschillende manieren’, aldus directeur Toine Klerks. Bo moet iedere week naar Almere en Ermelo vanuit haar woonplaats Arnhem. Dit doet zij met het openbaar vervoer waarbij ze twee tassen en haar rolstoel meeneemt om te gaan trainen bij haar club. Bo traint 25 uur per week op Papendal en speelt daarnaast competitie bij S.C. DeVeDo. Een auto zou een enorme uitkomst zijn voor haar, om energie te besparen, maar ook om zelfstandiger te worden.

KIA Autohaag Zeeuw en Forwardlease Rotterdam besloten om hierin financieel tegemoet te komen waardoor zij in combinatie met stichting Basketball Experience NL een auto kunnen leveren voor Bo. ‘Voor mij is dit een geweldige uitkomst, al heb ik nog niet zo lang mijn rijbewijs’, lacht Bo.

 

In de overeenkomst is ook opgenomen dat Bo gebruik kan maken van materialen van GTM, het rolstoelmerk wat aan Basketball Experience NL gekoppeld is. Als tegenprestatie zal Bo fungeren als ambassadeur van de stichting. Bo Kramer: ‘Als held kan ik nu samen met BEN werken aan mijn dromen en aan het op de kaart zetten van rolstoelbasketbal, het is ten slotte de gaafste sport die er is! Ik vind het een hele eer dat ik daar bij mag horen, daar heb ik super veel zin in!’

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief