Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

Samenwerking Stichting BEN en Management Drives

Het bedrijf Management Drives heeft de rolstoelbasketbal clinic van Basketball Experience NL sindskort geïmplementeerd in een van hun producten. Management Drives verbetert de performance van organisaties door de effectiviteit van de medewerkers te vergroten. Zij zijn een organisatieadviesbureau met een unieke methode om naar personen, teams en organisaties te kijken.

De methode van Management Drives laat snel inzien dat personen en ook organisaties bepaalde leidende denkpatronen en gewoontes hebben. Deze denkpatronen worden door ons gemeten in de vorm van drijfveren. Het inzicht dat dit biedt geeft nieuwe verrassende invalshoeken. Drijfveren bepalen in hoge mate hoe een individu, team of organisatie functioneert. Datgene wat iemand drijft voorspelt zijn gedrag. Het bepaalt zijn motivatie om dingen wel of niet te doen.

Tijdens de clinic rolstoelbasketbal op een teamdag dat georganiseerd wordt door Management Drives, worden de deelnemers uit de comfort zone gehaald en zal de deelnemer moeten werken met een zogenaamde ‘opgelegde’ beperking. Bijzonder om te zien is hoe personen zich aanpassen en hoe hun drijfveren naar boven komen. De clinic is intensief, maar wordt afgewisseld door reflectiemomenten en spiegelmomenten vanuit de instructeurs van management drives. Basketball Experience NL en management drives hebben inmiddels verschillende bedrijven over de vloer gehad, tot nog toe allemaal enthousiast waarbij iedereen tevreden was met de gezette stap in de richting van de doelstelling.

Vorige week was er een dag waarbij meerdere bedrijven konden proeven van deze ervaring, tijdens de open Management Drives dag in Apeldoorn, waarbij 12 bedrijven zich aansloten. Wil je de beelden zien? Klik dan hier: video.

 

 

Omschrijving door Management Drives – sportclinic rolstoelbasketbal

Denken in kansen in plaats van beperkingen is zeer waardevol op de werkvloer. Je niet laten tegenhouden maar proactief omgaan met bestaande hindernissen en uw medespelers helpen en ondersteunen maakt van jou een winnaar.

Level playing field voor iedereen

Op de werkvloer is niet iedereen gelijk; onder meer ervaringen, – onderlinge verhoudingen, – resultaat en’t slimste idee, zijn mede bepalend voor het krachtenveld waarin je werkt. In deze MD rolstoelbasketbal clinic is iedereen wel gelijk. Verschuilen kan niet. Hier leer je samenwerken en communiceren vanuit een vast kader. Deze ervaring bij het rolstoelbasketbal neemt u mee naar de werkvloer en gaat u ook na deze clinic nog vaak gebruiken.

Interesse? Contact gerust Julie Boezen-Deiters, Management Drives Sport, Senior Consultant.

url.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief