Ervaar
rolstoelbasketbal
tijdens onze clinics

Stichting BEN lanceert rolstoelbasketbalploeg s.c. DeVeDo Europa in

Stichting Basketball Experience NL hecht veel waarde aan presteren op topniveau. Door het creëren van mooie prestaties zorgen we dat jongere sporters tegen volwassen sporters opkijken en een stapje extra zetten om de top te halen. Het spelen in een Europese clubcompetitie is dan ook van groot belang, zeker voor het grote aantal (jeugd-)internationals die bij DeVeDo spelen.

 

S.c. DeVeDo speelt mee in de Euroleague in Padova, Italië. Daar strijden de ploegen van 9-11 maart om een kwalificatie voor de finaleronde van de Eurocup af te dwingen. Tegenstanders zijn ASD Padova Millennium Basket “ONLUS” (Italië), Oldham Owls (Groot-Britannië), Leopards de Guyenne Bordeaux (Frankrijk) en Antwerp GEMBO Players (België). Het afreizen en deelnemen aan een kwalificatietoernooi als dit kost natuurlijk geld. Bij DeVeDo moeten alle spelers zelf geld inleggen om hier aan mee te doen. Basketball Experience NL wil de spelers en de club tegemoet komen door een bedrag van in totaal 1500,- euro te schenken.

 

De spelers/speelsters (12 personen) van DeVeDo kunnen nu na hun eigen inleg bij de club vervolgens 100,- euro terug declareren bij stichting BEN. Daarnaast schenkt de stichting 300,- euro aan de club zelf dat ten goede komt aan de trip naar Italië.’Omdat deelname aan deze Euroleague bij draagt aan een sterkere beeldvorming van de sport en DeVeDo met een steeds professionelere insteek te werk gaat, waarbij ook jeugdige spelers de kans krijgen om te ontwikkelen, vinden wij deze donatie meer dan verdiend. Uiteindelijk moet rolstoelbasketbal de meest vanzelfsprekende sport worden van Nederland’, aldus stichting directeur Toine Klerks.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief